Ανάκληση δήλωσης του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές και αποκατάσταση της αλήθειας, ζητάει ο Αττικάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος.Αττικάρχης Πυροσβεστικού Σώματος: «Αβάσιμη κι αναληθής η δήλωση Πατούλη»!Αναλυτικά η δήλωση του υποστράτηγου του Πυροσβεστικού Σώματος έχει ως εξής:
«Πληροφορήθηκα ότι τις τελευταίες ώρες αναπαράγεται στον διαδικτυακό τόπο, και δη σε ορισμένες ιστοσελίδες (sites) και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Πατούλη, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία «κυνηγούσαν» τον Αττικάρχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να τους ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη των μεγάλων δασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του Αυγούστου στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ωστόσο, η ανωτέρω δήλωση, τυγχάνει αναληθής και αβάσιμη, διότι απάντησα σε όλες τις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχτηκα τόσο από τον ίδιο όσο και από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειο Κόκκαλη.

Εξάλλου, στην υποθετική περίπτωση, που ήθελε υποτεθεί ότι δεν παρείχα πλήρη ενημέρωση, ο κ. Πατούλης , είχε τη δυνατότητα να αξιοποιήσει όλα τα μέσα και τις δομές που η πολιτεία έχει διαθέσει, μέσω της θέσπισης του Εθνικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για την ενημέρωση των υπεύθυνων οργάνων τα οποία εμπράκτως εμπλέκονται στην επιχειρησιακή διαχείριση των δασικών πυρκαγιών, ήτοι του Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ. , / Κ.Ε.Π.Π. , περαιτέρω, αξίζει να σημειωθεί ότι βρισκόμουν σε αγαστή συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη, με τον οποίον επικοινωνούσα τηλεφωνικά και διά ζώσης, γνωρίζοντάς του πάντοτε και με ακρίβεια τα σημεία όπου εκδηλωνόταν δασική ή αγροτική πυρκαγιά, προκειμένου να προβεί αρμοδίως στις δικές του ενέργειες.

Επειδή επί 31 συναπτά έτη, επαγγελματικής μου πορείας, τιμώ το λειτούργημα του Πυροσβέστη, υπηρετώντας στο Π.Σ. με συνέπεια και αυταπάρνηση και προσφέροντας αγόγγυστα τις υπηρεσίες μου προς τον πολίτη, αναλαμβάνοντας πλήρως τις υποχρεώσεις που προέκυπταν από τα καθήκοντά μου χωρίς να μετακυλώ τις ευθύνες σε άλλους υπηρεσιακούς ή μη παράγοντες.

Επειδή, καθ’ όλη τη διάρκεια του υπηρεσιακού μου βίου και ως το τέλος αυτού, παραμένω πιστός στις αρχές και στις αξίες μου, όντας περήφανος ότι κατέβαλα σε κάθε συμβάν το μέγιστο και πλέον των δυνατοτήτων μου.

Επειδή, η ανωτέρω δήλωση θίγει την τιμή και την υπόληψή μου τόσο σε προσωπικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο, και συνιστά αντιδεοντολογική και επικίνδυνη συμπεριφορά.

Για τους λόγους αυτούς αναμένω εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος την ανάκληση της ανωτέρω δήλωσης και την αποκατάσταση της αλήθειας επιφυλασσόμενος κάθε νόμιμου δικαιώματός μου».

Πηγη:gazzeta.gr