«Οι πυροσβέστες τα εύκολα θύματα»«Οι πυροσβέστες τα εύκολα θύματα»«Όλοι έξω από το χορό ξέρουν και χορεύουν»… Mε αυτή τη γνωστή λαϊκή ρήση αναγνώστης της εφημερίδας σχολίασε το πρόσφατο ρεπορτάζ του «Θ» με δηλώσεις των κατοίκων ότι το Διαβολίτσι σώθηκε χάρις στην επέμβαση των ιδιωτικών τρακτέρ.

«Οι πυροσβέστες είναι τα εύκολα θύματα. Είναι άδικο και για τη χώρα, για όσους μάχονται στις φωτιές και για όσους χάνονται ή αποκτούν σοβαρά προβλήματα υγείας, να μην υπάρχει ένας που να στηρίζει πραγματικά και να θέλει να πει τα γεγονότα όπως ακριβώς είναι, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες. Άσε που όλα τα κανάλια και τα σάιτ εκθείαζαν τους Ρουμάνους, τους Πολωνούς και τους πυροσβέστες από άλλες χώρες που ήρθαν να βοηθήσουν –και όντως βοήθησαν-, απαξιώνοντας όμως τόσο πολύ τους Έλληνες που μόνο αυτή η χώρα και καμιά άλλη μπορεί να κάνει» πρόσθεσε ο ίδιος με έκδηλη απογοήτευση.

Παράλληλα, εξέθεσε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «μάχιμοι» εργαζόμενοι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως είναι η μη αναγνώριση του επαγγέλματός τους στην κατηγορία των ανθυγιεινών ή η έλλειψη κάθε μέριμνας για τους εποχιακούς που μετά τον Οκτώβριο μπαίνουν στο ταμείο ανεργίας.

Μας είπε ακόμη για τη συμφωνία με τη γερμανική εταιρεία διαχείρισης των ελληνικών αεροδρομίων Fraport, που, μεταξύ άλλων, δεσμεύει εκατοντάδες αξιόμαχους πυροσβέστες που θα ήταν πολύτιμοι κατά τη δραματική περίοδο των καταστροφικών πυρκαγιών που πέρασε πρόσφατα η χώρα μας, για τις μεταθέσεις που ξεσπιτώνουν οικογένειες χωρίς επιπλέον οικονομική ενίσχυση (όπως συμβαίνει με τη διπλομισθία των αστυνομικών), ενώ στα καθ’ ημάς τόνισε την ανύπαρκτη αναβάθμιση σταθμών και θέσεων στη Μεσσηνία, η οποία έχει πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση τα καλοκαίρια, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Costa Navarino, η Καλαμάτα και η Μάνη, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός και, επομένως, οι ανάγκες προφύλαξης.

Αναφέρθηκε όμως και σε κάτι άλλο ο συνομιλητής μας: στο ότι όλα ξεκινούν από την παιδεία, τη σωστή εκπαίδευση και ενημέρωση μικρών και μεγάλων, αφήνοντας να επικρέμεται το ερώτημα πόσοι γνωρίζουν το 199, τον τηλεφωνικό αριθμό ανάγκης της Πυροσβεστικής…

Τα παραπάνω προς προβληματισμό αρμοδίων και (συμ)πολιτών…
Χ.Ε.

Πηγη:tharrosnews.gr