Περίπου 500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο θέρετρο Εστεπόνα στη νότια Ισπανία λόγω πυρκαγιάς, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες γύρω στις 9.30 μμ, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, που έλαβαν 140 κλήσεις. Περίπου 250 πυροσβέστες συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης, ανέφερε σε ανακοίνωση η τοπική κυβέρνηση της Ανδαλουσίας.

«Η μορφολογία της περιοχής είναι δύσκολη, με απότομες πλαγιές, και οι ισχυροί δυτικοί άνεμοι δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Εστεπόνα, κοντά στη Μάλαγα, είναι δημοφιλής προορισμός για Βρετανούς συνταξιούχους και παραθεριστές.

Έως τα τέλη Αυγούστου, οι πυρκαγιές στην Ισπανία είχαν κάψει 742.600 στρέμματα, περισσότερα από τον μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών αλλά λιγότερα από τα 1.900.000 στρέμματα που καταστράφηκαν το 2012, τη χειρότερη χρονιά της τελευταίας δεκαετίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, την τελευταία δεκαετία καταγράφηκαν 7 από τα 10 θερμότερα έτη που έχει ζήσει ποτέ η Ισπανία. Ασυνήθιστα μεγάλες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές του κόσμου φέτος, λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών και της ξηρασίας, κάτι που σύμφωνα με ειδικούς είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Μεγάλη πυρκαγιά στο θέρετρο Εστεπόνα στην Ισπανία – 500 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Μεγάλη πυρκαγιά στο θέρετρο Εστεπόνα στην Ισπανία – 500 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους