Oι εκπρόσωποι των ένστολων έθεσαν τα αιτήματα και τις θέσεις τους στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.Τα αιτήματα και τις θέσεις τους έθεσαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης μέλη της Ομοσπονδίας Ένστολων από την αστυνομία, τον στρατό, την πυροσβεστική και το λιμενικό, σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο “Makedonia Palace”.

Δύο χρόνια τα σώματα ασφαλείας είναι παντού, η αστυνομία καλείται ακόμα και να σηκωθεί κουνούπι. Η κυβέρνηση είναι απούσα στα ζητήματά μας. Λόγω της πανδημίας δεν μπορέσαμε να κάνουμε την καθιερωμένη πορεία μας” ανέφερε αρχικά ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρήγορης Γερακαράκος.

Αύριο θα δώσουμε ένα υπόμνημα των ζητημάτων των αστυνομικών στον πρωθυπουργό. Περιμένουμε μέχρι το Σεπτέμβριο να λυθούν τα θέματά μας. Τελειώνει η υπομονή μας. Μετά τον Σεπτέμβριο θα δείτε άλλη στάση από εμάς” συμπλήρωσε.

Θέλουμε προσλήψεις προσωπικού με εκπαίδευση. Όχι απλά προσωπικό. Ο αστυνομικός μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πρέπει να παίρνει άμεσες και νόμιμες αποφάσεις. Κρίνονται ζωές μέσω των αποφάσεων” κατέληξε ο κ. Γερακαράκος.

Η δουλειά μας είναι έξω στο δρόμο, για να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα μας. Αν είναι δυνατόν να μην αναγνωρίζεται το επάγγελμα του πυροσβέστη επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Πρέπει αύριο κιόλας 1.000 καινούργια οχήματα, προσλήψεις προσωπικού” σημείωσε από την πλευρά του, ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος ΠΟΕΥΠΣ.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Γιώργος Βιντζιλαίος αναρωτήθηκε: “Ποιος είναι αυτός πού μας κρίνει; Τι ξέρουν από τακτική στις πυρκαγιές; Για εκκένωση; Μέσα στα δάση υπάρχουν πόλεις ολόκληρες. Ο πολίτης όμως ρίχνει μόνο ευθύνες. Πάνω από τα σπίτια του έχει πεύκα. Αλλά φταίει πάντα γι αυτούς ο αστυνομικός, ο πυροσβέστης κλπ“.

Ο Πρόεδρος ΠΟΑΞΙΑ κ. Ανδρέας Βέλλιος επεσήμανε πως “το πιο άλυτο θέμα είναι η υποχρέωση της πολιτείας να αναγνωρίσει ως επικίνδυνο το επάγγελμά μας. Θα είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μας κάνει η πολιτεία”.

Ζητούμε άμεση ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων, είναι γυμνά. Δεν μπορεί οι γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να ζουν χωρίς ένα επανδρωμένο αστυνομικό τμήμα” υπογράμμισε ο κ. Βέλλιος.

Ο κ. Παναγιώτης Τσιάνος, Πρόεδρος Ενώσεων Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος τόνισε ότι “ακόμα και σήμερα περιμένουμε δεσμεύσεις να γίνουν πράξεις. Οι επιχειρησιακές μονάδες, πρώτης γραμμής, στο λιμενικό έχουν μέσο όρο ηλικίας 45 ετών. Αναμένουμε προσλήψεις. Θα επιδιώξουμε σύντομα να πάρουμε απαντήσεις. Ας μας απαντήσουν αρνητικά, αλλά να απαντήσουν. Χρειαζόμαστε έμπρακτη στήριξη, όχι μόνο ευχές. Εκνευρίζομαι πλέον όταν ακούω ευχαριστώ“.

Από την πλευρά του Ελληνικού Στρατού, ο κ. Δημήτρης Ρώτας, πρόεδρος ΠΟΜΕΝΣ κατήγγειλε πως “κάναμε ένα χρόνο απλήρωτες περιπολίες στον Έβρο. Προάγονται συνάδελφοι σε υπολοχαγοί και πληρώνονται ακόμη ως ανθυπασπιστές. Συνάδελφοι μετακομίζουν στην παραμεθόριο λόγω μεταθέσεων και δεν υπάρχει στεγαστικό επίδομα, δεν βρίσκουν σπίτια“.

Πηγή:  thestival.gr