Όταν είσαι πυροσβέστης προτάσσεται το καθήκον και η ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου έναντι του ατομικού”, τόνισε ο ήρωας πυροσβέστης, Άγγελος Μπαρμπαγιάννης, κατά την επίσκεψή του στο Δήμο Χίου.

Ο Άγγελος Μπαρμπαγιάννης διατελούσε χρέη Ανθυποπυραγού- υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο νησί της Χίου στις 28 Ιουλίου 1999… όταν αγωνίστηκε με αυτοθυσία για το νησί και τους συναδέλφους του. Σε αυτή την πυρκαγιά στα βουνά της Αμανής, δύο νέα παιδιά, εποχικοί δασοπυροσβέστες, οι Γιάννα Τασσοπούλου και Σταύρος Καρβουνιάρης, έχασαν τη ζωή τους… και ο ίδιος σημαδεύτηκε στην ψυχή και στο σώμα από αυτή την πυρκαγιά.

Κατά τα διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον κ. Μπαρμπαγιάννη, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα αλησμόνητο και διαχρονικό πρότυπο ανδρείας και ηρωισμού για τις νεότερες γενιές πυροσβεστών που δίνουν πραγματικές μάχες με την πύρινη λαίλαπα.

Απονέμοντάς του το επετειακό μετάλλιο του Δήμου Χίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του στο ανθρώπινο δυναμικό των σωμάτων ασφαλείας που αγωνίζονται καθημερινά για την ασφάλεια όλων των πολιτών.

Ο ήρωας πυροσβέστης που έπεσε στην φωτιά για σώσει δύο συναδέλφους του

Πηγή:policenet.gr