Κύπρος: Μεγάλη πυρκαγιά στην Πάφο

Tιτάνιο αγώνα δίδουν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε περιοχή δίπλα στο χωριό Σίμου και μαίνεται εκτός ελέγχου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή, προσθέτοντας πως για την κατάσβεση της φωτιάς έχει κληθεί προσωπικό εκτός υπηρεσίας.

Ο κ. Κεττής ανέφερε πως οι δυνάμεις πυρόσβεσης προστατεύουν μεμονωμένες κατοικίες. Συνολικά είπε στο μέρος της πυρκαγιάς επιχειρούν από την πυροσβεστική υπηρεσία, 9 πυροσβεστικά οχήματα από τους σταθμούς επαρχίας Πάφου. Ακόμη 4 πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών και 1 προωθητής γαιών από το Ταμείο Θήρας. Επίσης 1 φορητή μονάδα πυρόσβεσης και 2 προωθητές γαιών από την επαρχιακή διοίκηση.  Στην μάχη ρίχθηκαν και δύο ελικόπτερα των Βρετανικών βάσεων.

Επιπρόσθετας σύμφωνα με τον κ. Κεττή επιχειρούν 8 συνολικά εναέρια μέσα (7 για κατάσβεση και 1 της Ε.Φ. για τον εναέριο συντονισμό.

Το έργο της κατάσβεσης έχει καταστεί δύσκολο λόγω του δύσβατου της περιοχής αλλά και των δυνατών ανέμων που πνέουν στο μέρος.

Σημειώνεται πως για την κατάσβεση της φωτιάς έχει γίνει ενεργοποίηση του Σχεδίου Δράσης «Ίκαρος 2».

Σε δύο διαφορετικά μέτωπα η φωτιά, εκκενώθηκε η Δρυνιά

Στην προληπτική εκκένωση του χωριού της Δρυνιάς προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ανδρέα Κεττή.

Ο κ. Κεττής ανέφερε σε ανάρτησή το στο Twitter πως η πυρκαγιά εξελίσσεται σε δύο διαφορετικά μέτωπα των χωριών Γιόλου- Μηλιού και Σίμου και Δρύμου σε δύσβατη περιοχή.

Επιπρόσθετα σημείωσε, κινδύνεψαν και προστατεύτηκαν μεμονωμένες κατοικίες.

Επίσης αναφέρθηκε και στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης λόγω του δύσβατου της περιοχής και των δυνατών ανέμων που πνέουν.

Η φωτιά κατακαίει άγρια βλάστηση, θάμνους, ξηρά χόρτα και διάφορα δέντρα.

Κύπρος: Μεγάλη πυρκαγιά στην Πάφο