ΕΠΕΙΓΟΝ! Συνάδελφος Πυροσβέστης Δήμος Χρυσόστομος πάσχει από λευχαιμία. Έχει μεγάλη ανάγκη από μυελό των οστών, αιμοπετάλια και αίμα. Οι διαδικασίες είναι οι εξής:

Για να δει κάποιος αν είναι συμβατός για να δώσει στον Χρυσόστομο μυελό των οστών πηγαίνει σε οποιαδήποτε νοσοκομείο επιθυμεί στο τμήμα αιμοδοσίας και η διαδικασία είναι ότι απλά λέει ότι θέλει να δώσει δείγμα για μυελό των οστών και αυτό αυτό πηγαίνει στην παγκόσμια τράπεζα. Το δείγμα το παίρνουν είτε με αίμα είτε με σάλιο. Δεν λες ούτε για ποιον είναι ούτε τίποτα. Πηγαίνει στην παγκόσμια τράπεζα και από εκεί αν ο Δήμος ή οποιοδηποτε άλλος στον κόσμο που το έχει ανάγκη είναι συμβατός τότε θα σας καλέσουν, θα σας πουν για ποιον είναι, για να πάτε να δώσετε μυελό των οστών αν επιθυμείτε.

Η διαδικασία για το αίμα είναι απλή. Δίνετε αίμα σε οποιαδήποτε νοσοκομείο επιθυμείτε στο τμήμα αιμοδοσίας και το καταθέτετε στην αιματολογική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας στον όνομα Δήμος Χρυσόστομος του Ηλία. Ο Δήμος έχει ομάδα αίματος 0+ οπότε μπορεί να πάρει από τις εξής ομάδες: 0+ και 0-.

Για να δώσει κάποιος αιμοπετάλια πηγαίνει αποκλειστικά στο τμήμα αιμοδοσίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, διότι τα αιμοπετάλια έχουν μικρή διάρκεια ζωής, του παίρνουν πρώτα ένα δείγμα και μετά από κάποιες μέρες αν είναι υγιής ο οργανισμός τον καλούνε να πάει να δώσει αιμοπετάλια και τα καταθέτετε στην αιματολογική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας στον όνομα Δήμος Χρυσόστομος του Ηλία.

ΕΠΕΙΓΟΝ! Συνάδελφος Πυροσβέστης Δήμος Χρυσόστομος πάσχει από λευχαιμία

Πηγη:Ένωση Πυροσβεστών Νόμου Λαρίσης.