Ισπανία: Ποτάμια λάβας ρέουν από το ηφαίστειο της Λα Πάλμα (Βίντεο)

Ισπανία: Ποτάμια λάβας ρέουν από το ηφαίστειο της Λα Πάλμα (Βίντεο)
25/09/2021

Ποτάμια λάβας έρρεαν από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα προκαλώντας εκρήξεις, που ήταν ορατές στον σκοτεινό ουρανό, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στην ισπανική νήσο Λα Πάλμα, όπου το αεροδρόμιο έκλεισε, καθώς η εκρηκτική δραστηριότητα εντάθηκε και εισήλθε στην πιο έντονη φάση της έως τώρα.

Από την περασμένη Κυριακή, που ξεκίνησε η έκρηξη του ηφαιστείου στο μικρό νησί του Ατλαντικού, το Κούμπρε Βιέχα έχει εκτοξεύσει χιλιάδες τόνους λάβας, έχει καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια και έχει αναγκάσει σχεδόν 6000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι αρχές ανέφεραν σήμερα ότι οι 160 άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από τρεις πόλεις χθες δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις οικίες τους για να πάρουν τα υπάρχοντά τους, λόγω της «εξέλιξης της ηφαιστειακής δραστηριότητας».

Η διαχειρίστρια εταιρεία του αερολιμένα του νησιού Aena έκανε σήμερα γνωστό ότι το αεροδρόμιο έκλεισε.

«Το αεροδρόμιο της Λα Πάλμα δεν λειτουργεί λόγω της συσσώρευσης τέφρας. Επιχειρήσεις καθαρισμού έχουν ξεκινήσει, όμως η κατάσταση ενδέχεται να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή», έγραψε στο Twitter.

https://www.facebook.com/SputnikEllada/videos/167724395485747

real.gr

Don't Miss

Πυρκαγιά σε χώρο απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Πυρκαγιά σε χώρο απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χώρο απορριμμάτων ΧΥΤΑ στον Δήμο Αγίου Νικολάου,
Πολιτική προστασία και δασικές πυρκαγιές στην εποχή της κλιματικής αλλαγής

Πολιτική προστασία και δασικές πυρκαγιές στην εποχή της κλιματικής αλλαγής

H μάχη ενάντια στις συνέπειες της πανδημίας που προκαλεί ο