Η κλιματική αλλαγή φέρνει όλο και περισσότερες νέες απαιτήσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία. Οι πυρκαγιές αυξάνονται σε ένταση και αριθμό, θέτοντας ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις σε ανθρώπους και εξοπλισμό για όλο και περισσότερες πυροσβεστικές υπηρεσίες. Οι επιχειρησιακές θέσεις είναι συχνά δύσκολα προσβάσιμες, οι πηγές νερού είναι μη διαθέσιμες ή δύσκολα προσβάσιμες και η συνεχής απρόβλεπτη πυρκαγιά δημιουργεί έναν επιπλέον κίνδυνο.

Η Magirus έχει αναπτύξει το TLF 3000-W για να ικανοποιήσει αυτές τις αυξανόμενες, ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις, με ένα συμπαγές όχημα πυρόσβεσης νερού με αντλία και να προσφέρει τη μέγιστη τεχνική ανακούφιση στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Το Magirus TLF 3000-W έχει αναπτυχθεί τόσο για την καταπολέμηση των πυρκαγιών βλάστησης όσο και για την παροχή πυροσβεστικού νερού, συνδυάζοντας έτσι την εκτός δρόμου ικανότητα ενός πυροσβεστικού οχήματος άγριας φύσης με την καταλληλότητα ενός τυπικού οχήματος άντλησης βυτιοφόρων.

Ο συνδυασμός ελιγμών εκτός δρόμου και χαρακτηριστικά με υψηλή απόσταση από το έδαφος και χαμηλό κέντρο βάρους, τα οποία είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών, αφενός, και τις απαιτήσεις ενός τυπικού πυροσβεστικού οχήματος βυτιοφόρων, αφετέρου.

Από την άλλη πλευρά, διακρίνουν το TLF 3000-W ιδιαίτερα και το καθιστούν το ιδανικό όχημα πυρόσβεσης λαδιού για ολοένα και περισσότερες απαιτήσεις.

Το TLF 3000-W διαθέτει ακροφύσια ψεκασμού δαπέδου, η καμπίνα διαθέτει κλωβό προστασίας διακλάδωσης με ενσωματωμένα ακροφύσια αυτοπροστασίας και καταπακτή οροφής. Παρέχεται επιπλέον παροχή αναπνευστικού αέρα με έως και τέσσερις επιλογές σύνδεσης εντός της καμπίνας.

Παρά τον συμπαγή σχεδιασμό, το σύστημα υπερκατασκευής Magirus AluFire 3 παρέχει χώρο για όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Όλες οι τεχνικές λύσεις είναι το αποτέλεσμα των απαιτήσεων και της εμπειρίας που αποκτήθηκε σε πραγματικές δραστηριότητες.

Η καλύτερη και ταχύτερη προσβασιμότητα εξοπλισμού και αξεσουάρ έχει σχεδιαστεί για να μειώνει σημαντικά τον φόρτο εργασίας των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης ώστε να εστιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στην πυρόσβεση.

Η Magirus παρουσιάζει το πυροσβεστικό όχημα TLF 3000-W

Η Magirus παρουσιάζει το πυροσβεστικό όχημα TLF 3000-W

Η Magirus παρουσιάζει το πυροσβεστικό όχημα TLF 3000-W

Η Magirus παρουσιάζει το πυροσβεστικό όχημα TLF 3000-W

Η Magirus παρουσιάζει το πυροσβεστικό όχημα TLF 3000-W