Εύβοια: Ευχαριστίες από την Γερμανίδα τουρίστρια στον Πυροσβέστη που έσωσε την ίδια και τα παιδιά της.

Τα ορμητικά νερά στην Εύβοια εγκλωβίζουν μια μητέρα με τα δύο μικρά παιδιά της. Η κακοκαιρία μαίνεται και το κάθε δευτερόλεπτο, μοιάζει με αιώνας. Οι σκηνές που ακολουθούν κατά τη διάρκεια της διάσωσης κόβουν την ανάσα. Η μαρτυρία της γυναίκας είναι καθηλωτική…

Κανείς δε μπορεί να φανταστεί τι θα είχε συμβεί, αν οι πυροσβέστες που κλήθηκαν για βοήθεια, είχαν αργήσει να φτάσουν στην οικογένεια τουριστών στην Εύβοια που χθες εγκλωβίστηκε στην κακοκαιρία. Ανάμεσα στα μέλη της, ήταν δύο μικρά παιδιά, μαζί με τη μητέρα τους. Ο πατέρας και ο μεγαλύτερος γιος, είχαν καταφέρει να σωθούν έγκαιρα.

Η Γερμανίδα τουρίστρια περιέγραψε στον Alpha σκέψεις και συναισθήματα μετά τη δραματική διάσωση: «Ο πυροσβέστης δέθηκε με ένα σχοινί και προχώρησε μέσα στο ποτάμι. Εμείς στεκόμασταν στην κορυφή μιας καλύβας. Παρέδωσα το ένα παιδί και εκείνος μόλις το πέρασε απέναντι, επέστρεψε στο σημείο. Πήρε το άλλο παιδί και μετά επέστρεψε και πήρε και εμένα.»

«Ο σύζυγος και ο μεγαλύτερος γιος μου, είχαν ήδη βγει από το ποτάμι και πραγματικά ήταν πολύ τυχεροί που δεν πέρασαν αυτό που έζησα εγώ.» Η Γερμανίδα τουρίστρια έζησε όπως λέει τις πιο εφιαλτικές στιγμές της ζωής της. «Φοβηθήκαμε πάρα πολύ. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Η στάθμη του νερού ανέβαινε ταχύτατα επειδή 15 λεπτά. Βρεθήκαμε να κινδυνεύουμε.»

Η γυναίκα που στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της, δεν βρίσκει λόγια για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της, στον Πυροσβέστη που έσωσε την ίδια και τα παιδιά της. Όπως λέει χωρίς εκείνον τα πράγματα θα ήταν χειρότερα και ίσως η ίδια να μην βρισκόταν στη ζωή.«Έπρεπε να κάνω κάτι» περιγράφει από την πλευρά του, ο Γιάννης Φωτιάς.

Είναι ο Πυροσβέστης που μπήκε στα βαθιά χωρίς να λογαριάσει τους κινδύνους. «Το μόνο που σκέφτηκα ήταν να δεθώ και να βγάλω την οικογένεια σε ασφαλές σημείο. Τα παιδάκια κλαίγανε από συγκίνηση. Το μοναδικό που σκέφτεσαι είναι να σώσεις τους ανθρώπους. Εγώ έκανα απλά τη δουλειά μου.»

Πηγη:policenet.gr