Ηρωικός πυροσβέστης παίρνει φλεγόμενη φιάλη αερίου στην πλάτη και τρέχει.

Ένας ηρωικός πυροσβέστης στο Μεξικό Σίτι πήρε στην πλάτη μια φλεγόμενη φιάλη αερίου για να τη βγάλει έξω από ένα εστιατόριο στο Μεξικό.
Το επικίνδυνο περιστατικό συνέβη στις 17 Οκτώβρη σε ρεστοράν στην περιοχή Ντελ Βάλε, όταν μια φιάλη υγραερίου 30 κιλών είχε διαρροή και άρπαξε φωτιά.
Αμέσως, στο σημείο κατέφτασαν άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Μέξικο Σίτι.
Οι πυροσβέστες εντόπισαν τη φιάλη να έχει πάρει φωτιά και να υπάρχει κίνδυνος να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.
Ένας από τους πυροσβέστες πήρε τη φλεγόμενη φιάλη στην πλάτη και την έβγαλε από το εστιατόριο.
Την ακούμπησε στη μέση του δρόμου και στη συνέχεια συνάδελφοί του άρχισαν να την ψεκάζουν με πυροσβεστήρες.
Το βίντεο με το ανδραγάθημα του ηρωικού πυροσβέστη αλλά και των συναδέλφων του ανέβηκε στα social media και έγινε αμέσως viral, με τους χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα να δίνουν συγχαρητήρια στους πυροσβέστες για τον ηρωισμό τους.
«Εγώ δεν τον βλέπω ως ήρωα[…]Γιατί να διακινδυνεύσω τόσο, όταν υπάρχουν κι άλλοι τρόποι λιγότερο επικίνδυνοι για να σβήσω μια φιάλη που έχει πάρει φωτιά» σχολίασε κάποιος για τον πυροσβέστη που πήρε τη φλεγόμενη φιάλη στην πλάτη κι άρχισε να τρέχει.
«Δεν ξέρω αν είσαι πυροσβέστη, δεν ξέρω αν υπάρχουν καλύτερες τεχνικές. Αυτό που πιστεύω είναι ότι όποιος βάζει τη ζωή του σε κίνδυνο για να σώσει άλλους είναι ήρωας, ακόμα και δεν τον βλέπεις μ’ αυτόν τον τρόπο. Τα σέβη μου στους πυροσβέστες, θα πρέπει να τους πληρώνουν πολύ περισσότερο από τους βουλευτές και τους γερουσιαστές» απάντησε ένας άλλος χρήστης.
«Η ποσότητα του καύσιμου υλικού που αποβάλλεται θα είναι πάντα μικρότερη από το υγρό μέσα στο δοχείο. Η φιάλη θα πρέπει πρώτα να ψυχθεί με νερό για να μειωθεί η πίεση του αερίου» ανέφερε ένας άλλος χρήστης με γνώσεις θερμοδυναμικής.

«Αυτός ο πυροσβέστης και οι συνάδελφοί του αξίζουν πολλά περισσότερα από μια μπίρα κι ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη. […] Βέβαια, είναι η δουλειά τους, αλλά με το να διακινδυνεύουν τη ζωή τους λόγω αμέλειας των άλλων σώθηκαν ζωές και υλικές ζημιές» έγραψε ένας άλλος.

Πηγη:sputniknews.gr