Η διπλή σεισμική δόνηση των 3,7 και 4,5 Ρίχτερ σήμερα το πρωί στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού των 5,8 Ρίχτερ όπως δήλωσε στο protothema ο  διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης.

Όπως επισημαίνει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στο νότιο κομμάτι του ρήγματος και θα έχει τη δική του ακολουθία – Δείτε τη διπλή σεισμική δόνηση που έπληξε σήμερα το πρωί το Αρκαλοχώρι σε χάρτες του Γεωδυναμικού.

Ο σεισμός των 4,5 Ρίχτερ έγινε αισθητός μέχρι και τα Χανιά.  Όπως επισημαίνει ο επιστήμων η δόνηση σημειώθηκε στο νότιο κομμάτι του ρήγματος και θα έχει τη δική του ακολουθία.

Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στην Κρήτη, δεν προκαλεί ωστόσο ανησυχία, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Δύο σεισμικές δονήσεις με διαφορά οκτώ λεπτών

Η διπλή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην Κρήτη (3,7 και 4,5 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι), με διαφορά οκτώ λεπτών, το πρωί της Πέμπτης.

Η πρώτη δόνηση σημειώθηκε δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου, με εστιακό βάθος μόλις πέντε χιλιομέτρων, στις 11:04.

Νέα σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:12,  δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου, με εστιακό βάθος επίσης πέντε χιλιομέτρων.

Ακολούθησε άλλος ένας μετασεισμός 3,8 Ρίχτερ στις 11:44 στα πέντε χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου και στις 11:47 το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε σεισμική δόνηση 3,5 Ρίχτερ, τέσσερα χιλιόμετρα από την ίδια περιοχή.

Δείτε πώς κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την πρώτη σεισμική δόνηση στις 11:04

Διπλή σεισμική δόνηση στην Κρητη - Η δόνηση των 4,5 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία

Ο χάρτης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κατέγραψε τη δεύτερη σεισμική δόνηση των 4,5 Ρίχτερ στις 11:12

Διπλή σεισμική δόνηση στην Κρητη - Η δόνηση των 4,5 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία

 

Πηγη:protothema.gr