Καμπανάκι Αρναούτογλου! «Ατμοσφαιρική διαταραχή στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό της» – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν.Καμπανάκι Αρναούτογλου! «Ατμοσφαιρική διαταραχή στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό της» - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. (Video)Καιρός Σήμερα: Χαμηλές νεφώσεις, περιορισμένη ορατότητα και κατά τόπους πυκνές ομίχλες, αναμένεται να έχουν αρκετές ηπειρωτικές περιοχές σήμερα Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, κυρίως νωρίς το πρωί, ενημερώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Παράλληλα, τα Μερομηνια μπορεί πολλά να μην τα πιστεύουν, αλλά είναι επίσης ένας τρόπος… υπολογισμού του καιρού, καθώς έχουν πέσει αρκετές φορές μέσα, ενώ για φέτος προβλέπουν ένα «βαρύ» χειμώνα

Οι περιοχές που βρίσκονται σε κλειστές πεδιάδες ή κοντά σε ποτάμια ή λίμνες, αποτελούν τις ευπαθείς στις ομίχλες, προσθέτει ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης.

Αναλυτικά:

Σήμερα Πέμπτη, από το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα, θα σημειωθούν τοπικού χαρακτήρα βροχές στη δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα, που θα είναι πιο έντονες στο βόρειο Ιόνιο και σε περιοχές των δυτικών, κεντρικών και κυρίως βορείων τμημάτων της Ηπείρου.

Κατά τη διάρκεια των βραδινών-νυχτερινών ωρών, οι βροχές θα επιμένουν στις προαναφερθείσες περιοχές, έχοντας ίσως και ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

Η έλευση της νέας κακοκαιρίας

Την Παρασκευή, η νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα και θα ξεκινήσει ξανά από τα δυτικά. Τα καιρικά φαινόμενα που θα μπάσει στη χώρα το εν λόγω σύστημα, θα φτάσουν με το πέρας των ωρών να πλήττουν ταυτόχρονα σχεδόν ολόκληρη την ελληνική επικράτεια την Κυριακή, ενώ εντονότερα σε αυτό το δύσκολο και συνάμα επικίνδυνο -έχουμε ήδη πληγεί από δυο δυνατές κακοκαιρίες- τριήμερο θα είναι το Σάββατο.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά, από τα βορειοδυτικά της χώρας θα εισβάλουν σύννεφα που θα έρθουν από την Αδριατική, την Ιταλία και τα βορειοδυτικά Βαλκάνια.

Μέχρι το βράδυ θα έχουν καλύψει όλη τη δυτική Ελλάδα. Θα δίνει μπόρες και καταιγίδες.

Το Σάββατο, τα σύννεφα θα γίνουν περισσότερα και θα καλύψουν όλη τη χώρα, εκτός από την Κρήτη και τα πολύ-πολύ νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας.

Φαινόμενα αναμένεται να εκδηλώνονται σχεδόν σε όλη τη χώρα. Στη δυτική Ελλάδα θα έχουμε ξανά βροχές μπόρες και καταιγίδες, με τα εν λόγω φαινόμενα να είναι έντονα στα Επτάνησα, όπου θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες.

Χρειάζεται προσοχή, διότι σε πολλές από αυτές τις περιοχές έχε ήδη πέσει πολύ νερό το τελευταίο χρονικό διάστημα και μπορούν να πλημμυριστούν πολύ πιο εύκολα, επειδή το έδαφος είναι κορεσμένο.

Την Κυριακή, θα έχουμε ακόμη περισσότερες συννεφιές, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι οποίες θα δώσουν μέτριας -κατά βάση- βροχοπτώσεις, με τις περισσότερες και πιο έντονες να σημειώνονται στις πιο δυτικές-βορειοδυτικές περιοχές της χώρας και στα πιο βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Επιπλέον, από την κακοκαιρία θα επηρεαστεί μεγάλο κομμάτι και της δυτικής και της κεντρικής βόρειας χώρας, με παροδικές βροχές, ίσως και καταιγίδες, κυρίως στην δυτική Ελλάδα. Ακόμη, την Κυριακή η Θράκη θα παγώσει ιδιαιτέρως, λόγω βοριάδων που θα εισβάλουν από τα βορειοανατολικά και θα ρίξουν αισθητά τη θερμοκρασία στην περιοχή.

Την Κυριακή το βράδυ η χώρα θα «κοπεί στα δυο», με το βόρεια τμήμα της να εξακολουθεί ν’ αντιμετωπίζει κρύο και καιρικά φαινόμενα και το νότιο να έχει καλό καιρό.

Έρχεται τσουχτερό κρύο

Τη Δευτέρα, στις πιο βόρειες και ανατολικές περιοχές δεν θα έχουμε τίποτα το ιδιαίτερο. Τα περισσότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη δυτική, κεντρική και τη νότια Ελλάδα και μάλιστα αναμένεται να είναι αρκετά σε περιοχές της νότιας-νοτιοδυτικής ηπειρωτικής χώρας. Κάποιες βροχές αναμένεται να πλησιάσουν και την Κρήτη.

Τη Δευτέρα θα πνέουν ιδιαίτερα ενισχυμένοι βοριάδες, οι οποίοι θα ανέλθουν στα 8 μποφόρ και θα φέρουν αισθητότατη πτώση της θερμοκρασίας στην κεντρική και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

Πηγή:athensmagazine.gr