Το «ευχαριστώ» του Αρχηγού του Π.Σ. στους Σερραίους πυροσβέστες.Το «ευχαριστώ» του Αρχηγού του Π.Σ. στους Σερραίους πυροσβέστεςΚοντά στους Σερραίους πυροσβέστες βρέθηκε στης  (27/10) ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Π.Σ. Στέφανος Κολοκούρης.

Ο κ. Κολοκούρης, ο οποίος θα παραστεί αύριο στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε την Πυροσβεστική υπηρεσία Σερρών, συναντήθηκε με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Σερρών Σωτήρη Δημητράκη και τον Διοικητή της Π.Υ. Σερρών Νίκο Παπαδόπουλο και στη συνεχεία με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο.

«Έκρινα σωστό να επισκεφθώ την Πυροσβεστική υπηρεσία των Σερρών, σε έναν μεγάλο Νομό, να δω από κοντά τους πυροσβέστες μας ύστερα από ένα δύσκολο καλοκαίρι στο οποίο έδωσαν μάχες. Ήθελα να τους δω από κοντά, να τους χαιρετίσω και να τους ευχαριστήσω για την προσπάθεια που κατέβαλαν την αντιπυρική περίοδο του 2021» είπε στην ΕΡΤ  Σερρών ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος υπογραμμίζοντας το σπουδαίο ρόλο που επιτελεί το λειτούργημα, όπως είπε, του πυροσβέστη .

Για τις δυσκολίες του φετινού καλοκαιριού ο κ. Κολοκούρης είπε: «Σαφώς ήταν δύσκολο το καλοκαίρι. Έπαιξαν ρόλο πολλά πράγματα, οι κλιματολογικές συνθήκες και η ξηρασία. Το σημαντικό όμως είναι ότι δεν χάθηκε καμία ανθρώπινη ζωή γιατί αυτό δεν κοστολογείται και είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η προσπάθεια συνεχίζεται, θέλουμε σαφώς να μην έχουμε προβλήματα γιατί το λειτούργημα που κάνουμε έχει να κάνει δυστυχώς με άσχημα περιστατικά που δεν θέλουμε να γίνονται και να επαναλαμβάνονται».

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη λύση που αναμένεται να δοθεί με την ανέγερση ενός Πυροσβεστικού Μεγάρου στις Σέρρες (το κτήριο στο οποίο στεγάζεται η Π.Υ. Σερρών κατασκευάστηκε το 1969). Ο κ. Κολοκούρης είπε: «Γίνεται σημαντική προσπάθεια για το κτίριο της Π.Υ. Σερρών γιατί όλοι καταλαβαίνουμε ότι το περιβάλλον στo οποίο εργάζεται ο πυροσβέστης είναι πολύ σημαντικό για αυτόν.Aπό εδώ ξεκινά για να εκπληρώσει το στόχο του. Σε όλη την επικράτεια γίνεται αυτό, με τον καινούργιο νόμο τον 4662 με την ηγεσία της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας, ο Υπουργός και ο Υφυπουργός και το πυροσβεστικό σώμα μαζί προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες στις πυροσβεστικές υπηρεσίες».

Το «ευχαριστώ» του Αρχηγού του Π.Σ. στους Σερραίους πυροσβέστεςΤο «ευχαριστώ» του Αρχηγού του Π.Σ. στους Σερραίους πυροσβέστεςΠηγή:ertnews.gr