Ανάρτηση στο facebook της ομάδας Εποχικοί Πυροσβέστες.

Τελευταία ημέρα της αντιπυρικής περιόδου σήμερα. Ένα από τα χειρότερα καλοκαίρια με πάνω από 1,5 εκατομμύριο στρέμματα καμένης γης. Από αύριο 2.500 Εποχικοί Πυροσβέστες θα βρεθούν στον ΟΑΕΔ για να αιτηθούν το επίδομα ανεργίας των 399€ που διαρκεί μόνο για 3 μήνες.

Η πλήρης απαξίωση παίρνει τη θέση των διθυραμβικών σχολίων, των ευχαριστιών και των υποσχέσεων για απορρόφηση στο Πυροσβεστικό Σώμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η Κυβέρνηση γυρνάει την πλάτη της για ακόμα μια φορά στους συμβασιούχους και δη σε πυροσβέστες.

Με μ.ο. ηλικίας τα 30 έτη , οι Εποχικοί Πυροσβέστες θα μπορούσαν να καλύψουν το ηλικιακό κενό που υπάρχει, όπως και ένα ποσοστό από τις 4.000 κενές οργανικές θέσεις. Πολλές υπηρεσίες υπολειτουργούν, τα χρωστούμενα ρεπό είναι χιλιάδες, υπεργασία και υπερωρίες παραμένουν απλήρωτες, όμως η Κυβέρνηση συνεχίζει να κλείνει τα μάτια.

Απαίτηση μας η απορρόφηση όλων ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης με τον Ν.3938/11. Ο μισθός μας ως Π.Π.Υ. ανέρχεται στα 700€ περίπου, μόλις 300€ παραπάνω από το επίδομα ανεργίας, που στην ουσία ως άνεργοι δεν προσφέρουμε τίποτα. Ωθούμαστε στη μαύρη εργασία, αφού κανένας εργοδότης δε θα μας προσλάβει για 6 μήνες μόνο.

Αν οι κυβερνώντες θεωρούν πως θα μας χρησιμοποιήσουν ψηφοθηρικά πριν τις εκλογές κι ότι θα γίνουμε δούρειοι ίπποι για τα δικά τους συμφέροντα πλανώνται πλάνην οικτράν. Είναι οι ίδιοι που προσπάθησαν να περάσουν στην κοινή γνώμη πως ήρθαν οι Ρουμάνοι και οι Πολωνοί και έσβησαν τις φωτιές, ατιμάζοντας έτσι το Πυροσβεστικό Σώμα

Προσπάθησαν να κρύψουν την δικιά τους ανικανότητα επιρρίπτοντας ευθύνες στους Πυροσβέστες που εργάστηκαν απλήρωτοι συνεχόμενες μέρες στις πυρκαγιές.

Τα λέμε στις 5 Νοέμβρη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στις 11 π.μ.

Εποχικοί Πυροσβέστες: Τελευταία ημέρα της αντιπυρικής περιόδου σήμεραΠηγη: Εποχικοί Πυροσβέστες