Δήμος Ανατολικής Μάνης: 3.350.000 € για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις πυρκαγιές του Αυγούστου.

Στην εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης ζημιών στη δημοτική και αγροτική οδοποιία στις πληγείσες περιοχές των ΔΕ Γυθείου, Σμύνους και Οιτύλου θα κατευθυνθούν τα 3.350.000.

Με τον ποσό των 3.350.000 € χρηματοδοτείται ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, «για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ζημιών και των καταστροφών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή τον περασμένο Αύγουστο», ύστερα από απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών.

Πού θα διατεθούν τα 3.350.000 €

Τα χρήματα πρόκειται να διατεθούν για την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης ζημιών στη δημοτική και αγροτική οδοποιία στις πληγείσες περιοχές των ΔΕ ΓυθειουΔΕ Σμύνους και ΔΕ Οιτύλου.

Πιο συγκεκριμένα θα γίνουν έργα για την αντιμετώπιση προβλημάτων βατότητας που προέκυψαν μετά την πυρκαγιά, τα οποία προβλέπουν τσιμεντροστρώσειςασφαλτοστρώσειςυποστυλώσεις πρανών, εργασίες προστασίας των οδών από κατολισθήσεις με κατασκευή τοίχων αντιστήριξης (κατά περίπτωση) κ.ά.

Όπως αναφέρουν από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης«… από την πρώτη στιγμή της καταστροφής ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Ανδρεάκοςείχε έρθει σε επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία ενημερώνοντας για την κατάσταση του Δήμου.

Μάλιστα οι Τεχνικές Υπηρεσίες είχαν προχωρήσει άμεσα στην σύνταξη εμπεριστατωμένων μελετών και είχαν υποβληθεί αιτήματα έκτακτης χρηματοδότησης του Δήμου για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών».

Συναντήσεις

«Για το λόγο αυτό είχαν πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου συναντήσεις με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές, στο Δημαρχείο στο Γύθειο, ενώ ακολούθησε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την ανασυγκρότηση του πυρόπληκτου Δήμου».

Πηγη:notospress.gr