Λεωφορείο με πυροσβέστες από Αγρίνιο & Μεσολόγγι στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα.Λεωφορείο με πυροσβέστες από Αγρίνιο & Μεσολόγγι στην πανελλαδική συγκέντρωση στην ΑθήναΗ Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Κεφαλληνίας & Ζακύνθου στηρίζει την πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επί της λεωφόρου Κηφισίας στην Αθήνα.

Για  τον λόγο αυτό θα μισθώσει λεωφορείο που θα αναχωρήσει από το Αγρίνιο και θα παραλάβει πυροσβέστες και από Μεσολόγγι, με προορισμό την Αθήνα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των πυροσβεστών, «η μαζική συμμετοχή και η δυναμική έκφραση της αγωνίας που διακατέχει το σύνολο των ένστολων για τη συνεχόμενη απαξίωσή τους θα αποτελέσει τη δέουσα απάντηση σε όσους εξακολουθούν να μας αντιμετωπίζουν ως αριθμούς και όχι ως ανθρώπους με υποχρεώσεις και δικαιώματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση – κάλεσμα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 99/21-10-2021 ανακοίνωσής μας σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα και με το πρόγραμμα της ΠΟΕΥΠΣ, για τη μετάβαση στην πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας η Ένωσή μας θα μισθώσει λεωφορεία ως κάτωθι:

Α) Το πρώτο λεωφορείο θα ξεκινήσει πλησίον των εγκαταστάσεων του 1ου Π.Σ. Πατρών (Κορίνθου & Μαξίμου) την Παρασκευή 05/11/2021 και περί Ω/07.00 και θα πραγματοποιήσει στάση έναντι των εγκαταστάσεων της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας (περί Ω/07.15) προκειμένου για την καλύτερη διευκόλυνση των Συναδέλφων

Β) Το δεύτερο λεωφορείο θα αναχωρήσει από την περιοχή της Περιβόλας Πατρών (επί της οδού Γλαύκου, πλησίον των εγκαταστάσεων S/M Σκλαβενίτης), περί Ω/07.15.

Γ) Το τρίτο λεωφορείο θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Κυλλήνης την Παρασκευή 05/11/2021 και περί Ω/07.15 με τους συναδέλφους που θα έχουν καταφθάσει από τις νησιωτικές Υπηρεσίες.

Δ) Το τέταρτο λεωφορείο θα αναχωρήσει την Παρασκευή 05/11/2021 και περί Ω/06.45 από την Π.Υ. Αγρινίου. Περί Ω/07.15 θα ευρίσκεται στην Π.Υ. Μεσολογγίου και περί Ω/07.45 θα πραγματοποιήσει στάση στο καφέ «Κονδύλη» προκειμένου για την καλύτερη διευκόλυνση των Συναδέλφων.

Κατά την μετακίνηση των μελών μας καθώς τη διεξαγωγή της πορείας θα ληφθεί μέριμνα να τηρηθούν οι κανόνες της νομοθεσίας που αφορούν τη συνάθροιση κοινού προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Παρακαλούνται δε οι συνάδελφοι να τηρήσουν και ατομικά τις σχετικές προς τούτο συστάσεις καθώς και την Νομοθεσία της Πολιτείας.

Προκειμένου να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα κατά την επιβίβαση στα λεωφορεία ο κάθε Συνάδελφος, πέρα από το να φέρει μάσκα, πρέπει να επιδείξει:

α) πιστοποιητικό εμβολιασμού, εφόσον έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊo SARS COV-2 ή
β) πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, ή

γ) Βεβαίωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού SARS COV-2 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια (το οποίο θα πρέπει να έχει γίνει την 04/11/2021 και όχι νωρίτερα).

Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗ ΔΕΟΥΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΩΠΙΖΟΥΝ ΩΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΕΡΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
».

Πηγη:karvasaras.gr