Επιτυχία σημείωσε η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σήμερα, Πέμπτη, το πρωί στο δρόμο Αργαλαστή- Καλάμου, καθώς πέτυχε, σύμφωνα με το σενάριο, να μην εξαπλωθεί η φωτιά που προκλήθηκε από αυτοκίνητο που κινούνταν με υγραέριο και πήρε φωτιά ο κινητήρας του. Ο οδηγός είχε προλάβει να το εγκαταλείψει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σενάριο, επιβατικό Ι.Χ αυτοκίνητο με υγραεριοκίνηση κατευθύνεται στην Ε.Ο Αργαλαστής – Καλάμου στη θέση «Αλώνια» σε συνεργείο αυτοκινήτων, μετά από διαπιστωμένη από τον οδηγό προβληματική λειτουργία στον κινητήρα. Στο όχημα επιβαίνει μόνο ο οδηγός του, ο οποίος στην προαναφερόμενη θέση αντιλαμβάνεται ότι παίρνει φωτιά ο κινητήρας και φοβούμενος λόγω της ύπαρξης του υγραερίου, πηδά έξω εγκαταλείποντας αυτό σε κίνηση.

Ο ίδιος δεν τραυματίζεται από την πτώση ενώ το αυτοκίνητο κινούμενο προσκρούει σε ανάχωμα και ακινητοποιείται. Φλέγεται ολοσχερώς και μεταδίδει τη φωτιά σε παρακείμενες εγκαταλειμμένες πλαστικές ύλες και βλάστηση. Λόγω της εποχής και της ώρας εκδήλωσης του συμβάντος (προκειμένου να καταστεί πιο περίπλοκο το σενάριο της άσκησης, το περιστατικό θεωρείται πως γίνεται καλοκαίρι και μεσημβρινή ώρα), ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης της πυρκαγιάς εκτός του οχήματος στη βλάστηση είναι μεγάλος. Εργαζόμενοι στο προαναφερόμενο συνεργείο ειδοποιούν τηλεφωνικά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργαλαστής για το συμβάν, που επεμβαίνει και καταφέρνει να τη σβήσει πριν επεκταθεί.

Πετυχημένη άσκηση της Πυροσβεστικής στην Αργαλαστή για φωτία σε ΙΧ με υγραέριο

Πετυχημένη άσκηση της Πυροσβεστικής στην Αργαλαστή για φωτία σε ΙΧ με υγραέριο

ΠΗΓΗ: ertnews.gr