«Ευχόμαστε το αίμα από τον τραυματισμό του συναδέλφου μας που πότισε το οδόστρωμα της Κηφισίας έξω από το Κτίριο “Φάρος” του Υπουργείου μας να αποτελέσει το τελευταίο τίμημα του Επαγγέλματος μας προς την αξιοπρέπεια» . Με αυτή την φράση καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ.) μετά τα όσα έγιναν το μεσημέρι στη λεωφόρο Κηφισίας και τα οποία τα μέλη της καταδικάζουν.

«Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τα αιτήματα των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων συνδέονται άμεσα με το Δημόσιο συμφέρον. Το Κράτος δεν έχει λόγο και ρόλο να γυρίζει την πλάτη στην υποχρέωση του για επαρκή στελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και στην υποχρέωση για καταβολή κάθε νόμιμης αμοιβής έναντι των υπαλλήλων του. Άμεση πληρωμή των οφειλόμενων, άμεση στελέχωση.

Συνάδελφε περαστικά» καταλήγει η ανακοίνωση της Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ. μέλη της οποίας ψεκάστηκαν από χημικά και μούσκεψαν από το νερό της «αύρας» μαζί με τους χίλιους και πλέον πυροσβέστες από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος: «Περαστικά συνάδελφε»