Ένωση της Πυροσβεστικής καταγγέλλει τον τρόπο που επιλέχτηκαν οι εκπαιδευτές των δασοκομάντος.

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία για την -υπό δημιουργία- νέα και πολυδιαφημισμένη ομάδα των δασοκομάντος προχώρησε η Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΠΑΥΠΣ).

Οι εκπαιδευτές, δηλαδή οι άνθρωποι που θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της εκπαίδευσης, αναζητούνται «φίλων και συγγενών». «Ουδέποτε κοινοποιήθηκε στο πυροσβεστικό προσωπικό πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στην εν λόγω εκπαίδευση, διαρκείας ενός μηνός, στις ΗΠΑ και στον Καναδά, υπό την αιγίδα της FEMA, διαρρέεται ότι η ομάδα αυτή έχει ήδη επιλέγει με πρωτοβουλία και μέριμνα της Διεύθυνσης Ανθρώπινων Πόρων του Αρχηγείου Π.Σ., αλλά με κριτήρια προφανώς άγνωστα».

Η ΕΠΑΥΠΣ, στην ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι «ο κάθε πυροσβεστικός υπάλληλος θα έπρεπε να έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση και όχι μόνο τυχόν αρεστοί ή γνωστοί γνωστών, ειδικά μάλιστα σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα δημόσιας ασφάλειας και πολιτικής προστασίας. Αν, ωστόσο, συμβαίνει να έχουμε απευθείας ορισμούς υπαλλήλων σε εκπαιδεύσεις του εξωτερικού, δίχως ανοιχτές διαδικασίες, αυτό προκαλεί για μία ακόμα φορά εύλογη απογοήτευση και αγανάκτηση».

Η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων θα ονομαστεί ΕΜΟΔΕ και η στελέχωσή της θα γίνει από πυροσβέστες που είναι ήδη στο Σώμα, ενώ θα προκύψουν και επιπλέον 500 νέες προσλήψεις. «Οι άνθρωποι αυτοί θα μπαίνουν μέσα στο δάσος και θα σβήνουν τις φωτιές προτού φτάσουν στο οδικό δίκτυο», είχε αναφέρει σε σχετικές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του, μέσα στο 2022 θα έχει ολοκληρωθεί η σύσταση της νέας ομάδας. «Χρειαζόμαστε ακόμα μεγαλύτερη εξειδίκευση για τη δουλειά που κάνουμε μέσα στα δάση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ζητήσει η χώρα μας «τεχνογνωσία» από άλλα κράτη.

Πάντως, μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη απάντηση από την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για τις καταγγελίες της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.Ένωση της Πυροσβεστικής καταγγέλλει τον τρόπο που επιλέχτηκαν οι εκπαιδευτές των δασοκομάντος
Πηγη: zougla.gr