Με άστατο καιρό ξεκινάει αυτή η εβδομάδα. Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με λίγες τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά, βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο 6 έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 16 βαθμούς, στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 22 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Μαρουσάκης: Έρχεται κρύο από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία θα πέσει και το κρύο θα γίνει ιδιαίτερα αισθητό από την ερχόμενη Παρασκευή 19 Νοεμβρίου σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο έρχεται ψυχρή αέρια μάζα που θα επηρεάσει τον καιρό κυρίως από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

«Την Τετάρτη θα αρχίσει να μετατοπίζεται μια ψυχρή αέρια μάζα προς τη χώρα μας, που σημαίνει ότι ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Έτσι θα πάμε μέχρι και το Σαββατοκύριακο με μια μεγαλύτερη αλλαγή με περισσότερες βροχοπτώσεις, χιόνια σε ορεινές περιοχές και το κρύο θα είναι αρκετά έντονο από το ύψος της Θεσσαλίας» είπε.

Καιρός: Πού θα βρέξει σήμερα – Ψυχρή αέρια μάζα από την Παρασκευή