Σχιστό: Δεύτερη σύλληψη για την επίθεση στους πυροσβέστες.Σχιστό: Δεύτερη σύλληψη για την επίθεση στους πυροσβέστεςΑστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή της Φυλής έναν 23χρονο Ρομά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και για ληστεία κατά συναυτουργία.

Σε δεύτερη σύλληψη για την επίθεση σε πυροσβεστικό όχημα και πυροσβέστες  κοντά τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ το απόγευμα του Σαββάτου. Πιο αναλυτικά,αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή της Φυλής έναν 23χρονο Ρομα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και για ληστεία κατά συναυτουργία.

Οδηγήθηκε στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας και διαπιστώθηκε ότι μαζί με άλλα άτομα συμμετείχαν στην ομάδα που πρωινές ώρες της 27ης Οκτωβρίου 2021 επιτέθηκαν στο όχημα του Π.Σ., προξενώντας φθορές. Στη συνέχεια επιτέθηκαν με ιδιαίτερη βιαιότητα στον συνοδηγό πυροσβέστη, τον οποίο τραυμάτισαν, ενώ παράλληλα αφαίρεσαν το τσαντάκι του οδηγού.

Για την υπόθεση αυτή είχε σχηματισθεί, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, σχετική δικογραφία και στις 12 Νοεμβρίου είχε συλληφθεί από την ΟΠΚΕ με ένταλμα έτερος Ρομά. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγη:reader.gr