Βουλευτές ΚΚΕ: Ελλείψεις στο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής με έδρα την Αλεξανδρούπολη.Βουλευτές ΚΚΕ: Ελλείψεις στο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής με έδρα την ΑλεξανδρούποληΕρώτηση προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Δελής Γιάννης, Παπαναστάσης Νίκος και Παφίλης Θανάσης με θέμα τις ελλείψεις στο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής με έδρα την Αλεξανδρούπολη.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Μετά την περιοδεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την επίσκεψη στο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής με έδρα την Αλεξανδρούπολη, το ΚΚΕ είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη την Ερώτηση 8127/ 20 Ιούλη 2021. Η κυβέρνηση δεν απάντησε στην ερώτηση του ΚΚΕ και για το σκοπό αυτό επανέρχεται και καταθέτει νέα Ερώτηση, αφού τα προβλήματα των πυροσβεστών στο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να υπάρχουν.

Πιο συγκεκριμένα είχε διαπιστωθεί ότι το ένα τρίτο (1/3) των οργανικών θέσεων του πεζοπόρου τμήματος είναι κενές, ενώ τα κενά που δημιουργήθηκαν μετά την πρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών, ως πενταετών πυροσβεστών το 2019, δεν έχουν αναπληρωθεί.

Η μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό, έχει ως συνέπεια οι ομάδες του πεζοπόρου τμήματος να αποτελούνται από 5 πυροσβέστες και ένα επικεφαλής, αντί για οκτώ 8 πυροσβέστες και ένα επικεφαλής, που θα έπρεπε να ήταν η σύνθεσή του. Επίσης ιδιαίτερα σοβαρό θέμα προκύπτει και με την ηλιακή σύνθεση του πεζοπόρου τμήματος, αφού ο μέσος όρος της ηλικίας των πυροσβεστών ξεπερνάει τα πενήντα (50) χρόνια.

Διαπιστώθηκε ακόμη ότι το πεζοπόρο τμήμα διαθέτει απαρχαιωμένα εργαλεία, όπως αλυσοπρίονα, τα οποία έχουν να αντικατασταθούν από το 2000, έτος που ιδρύθηκε το αντίστοιχο τμήμα.

Πηγή: alexpolisonline.com