Η συγκλονιστική φωτογραφία από τις πυρκαγιές στην Εύβοια εξώφυλλο στο Time: Στις κορυφαίες του 2021.Η φωτογραφία με την ηλικιωμένη γυναίκα έξω από το σπίτι της στις Γούβες Εύβοιας, την ώρα που πλησιάζουν οι φλόγες κατά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου, φιγουράρει στο εξώφυλλο του Time, ως μίας από τις κορυφαίες του 2021.
Στις κορυφαίες εικόνες του 2021 συγκαταλέγεται η συγκλονιστική φωτογραφία με την ηλικιωμένη γυναίκα, την στιγμή που η φωτιά πλησιάζει απειλητικά το σπίτι της στις Γούβες Εύβοιας.

Μάλιστα η συγκεκριμένη φωτογραφία του πρακτορείου SOOC και συγκεκριμένα του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, βρίσκεται στο εξώφυλλο του περιοδικού «Time» ως ένδειξη αναγνώρισης.

Η εικόνα δείχνει την μαυροφορεμένη ηλικιωμένη γυναίκα, την κυρία Παναγιώτα, με το ένα χέρι της στο στήθος και στο άλλο να κρατά μια τσάντα με τα υπάρχοντά της.
Το βλέμμα της είναι γεμάτο απόγνωση καθώς οι φλόγες βρίσκονται μία ανάσα από το σπίτι της.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 8 Αυγούστου.
«Δεν θα φύγουν αυτές οι μνήμες»

Η κυρία Παναγιώτη, σε συνέντευξή της στο Open, είχε δηλώσει πως «δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ αυτές οι μνήμες».
«Ήμασταν στο Πευκί και αισθάνθηκα ότι πρέπει να πάω σπίτι μου. Ήρθαμε, πήραμε τα λάστιχα και βρέξαμε το σπίτι γύρω γύρω και πίσω τις ελιές και όπου βρέξαμε δεν κάηκε. Την είδαμε να έρχεται από το βουνό και άρχισα να φωνάζω “βοήθεια, καιγόμαστε”. Ερχόταν λάβα, φωτιά μεγάλη».

Μάλιστα είχε προσθέσει πως ήρθαν παιδιά από το χωριό με βυτία να βοηθήσουν ενώ εκείνη άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της.

«Άρχισα να χάνω τις αισθήσεις μου και μου έδιναν νερό. Έχασα τον άνδρα μου και τον έψαχνα. Δεν θα φύγουν αυτές οι μνήμες. Εύχομαι να μην γίνει ξανά τέτοιο κακό», είπε χαρακτηριστικά.

Η συγκλονιστική φωτογραφία από τις πυρκαγιές στην Εύβοια εξώφυλλο στο Time: Στις κορυφαίες του 2021

Πηγή Sputniknews.gr