Περίπου 400.000 βιβλία, επιστολές και περιοδικά, μεταξύ των οποίων και ορισμένα εξαιρετικά σπάνια, καταστράφηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία στο βιβλιοπωλείο Berwyn Books, στο Μπάκλεϊ της Ουαλίας. Η αξία των κατεστραμμένων αντικειμένων υπολογίζεται κοντά στο ένα εκατομμύριο λίρες.

«Χάθηκαν πραγματικά θραύσματα της Ιστορίας», δήλωσε στo BBC η διευθύντρια του βιβλιοπωλείου, Emma Littler, εξηγώντας ότι μεταξύ των βιβλίων που καταστράφηκαν ήταν ένα υπογεγραμμένο από την ίδια τη βασίλισσα Βικτωρία το 1868, μία συλλογή από 30 βιβλία αρχαιολογίας αξίας 5.000 λιρών, καθώς και εκδόσεις της Βίβλου από τον 18ο αιώνα. Επίσης, στο αρχείο του βιβλιοπωλείου υπήρχαν και πολλές παλιές εφημερίδες και περιοδικά, μεταξύ των οποίων το πρώτο τεύχος των Radio Times, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1923.

Ήδη οι πιστοί πελάτες του βιβλιοπωλείου έσπευσαν να εκφράσουν τη στήριξη τους, οργανώνοντας μία εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων μέσω του διαδικτύου, ώστε να βοηθήσουν την επιχείρηση να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Πυρκαγιά κατέστρεψε 400.000 βιβλία, επιστολές και περιοδικά σε βιβλιοπωλείο της Ουαλίας

diastixo.gr