Αρχική Πολιτική Προστασία Σκανδάμης: “Μην χτυπάτε τους πυροσβέστες, μην ξεφτιλίζεστε άλλο”
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Σκανδάμης: “Μην χτυπάτε τους πυροσβέστες, μην ξεφτιλίζεστε άλλο”

Σκανδάμης: “Μην χτυπάτε τους πυροσβέστες, μην ξεφτιλίζεστε άλλο”

“Mην ντροπιάζετε άλλο τη χώρα”

Με ανακοίνωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει την κυβέρνηση για την βάναυση και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά των πυροσβεστών που διαδήλωναν στην Αθήνα.

Σκανδάμης: "Μην χτυπάτε τους πυροσβέστες, μην ξεφτιλίζεστε άλλο"

 

Όλη η ανακοίνωση εδώ:

“Από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν σήμερα πυροσβέστες μόνιμοι, εποχιακοί και πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίο επέδωσαν το κείμενο διαμαρτυρίας τους στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη λεωφόρο Κηφισίας, διεκδικώντας τα πάγια αιτήματά τους, με αποτέλεσμα να δεχθούν την επίθεση των δυνάμεων καταστολής.

Είναι αδιανόητο σε μια δημοκρατική χώρα να καταστέλλεται το δικαίωμα συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας αυτών, που πριν λίγο καιρό, η κυβέρνηση χαρακτήριζε ως ήρωες στις τραγικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Δεν πρόκειται πια για μια περιστασιακή αντιδημοκρατική συμπεριφορά που εφαρμόζει η κυβέρνηση μέσω των οργάνων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πρόκειται για μια μόνιμη δομημένη κατάσταση καταπίεσης κάθε φωνής στη χώρα που διεκδικεί αξιοπρέπεια και σεβασμό από το κράτος.

Και που η κυβέρνηση, ταπεινώνει,  και καταδιώκει, με τον μόνο τρόπο που η δεξιά παράταξη της χώρας ξέρει. Να κτυπά, συλλαμβάνει και καταδικάζει ανθρώπους που διεκδικούν και αγωνίζονται για τα θέματα που τους απασχολούν .

Κάντε πίσω τώρα οι ιθύνοντες της κυβέρνησης και αφήστε το λαό να αναπνεύσει, ακούστε τα αιτήματά του και υποστείλετε την φρικτή αλαζονεία σας. Και μην ντροπιάζετε άλλο τη χώρα.

Η Ελλάδα ανήκει σε όλους μας”.

Πηγη: patrasevents.gr