Ρωσία: Αυξημένη ανθρωπιστική βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό μέσα στο 2021.Μεταξύ άλλων και για την κατάσβεση πυρκαγιών στην Ελλάδα

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πολλαπλασίασαν την ανθρωπιστική βοήθεια, που παρέχουν σε ρωσικές επαρχίες και ξένες χώρες, σύμφωνα με τον αρμόδιο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αμυντικής Διαχείρισης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαΐλ Μιζίντσεφ.

«Αυξήθηκε κατά αρκετές φορές η ανθρωπιστική βοήθεια σε κρίσιμες περιοχές, όπως η Συρία, η Αρμενία, το Αφγανιστάν, η Νικαράγουα και η Κούβα, όπου μεταφέρθηκαν περισσότεροι από 2,5 χιλιάδες τόνοι τροφίμων και είδη πρώτης ανάγκης», δήλωσε ο Μιζίντσεφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας και της Τουρκίας, σε μια δύσκολη κατάσταση από τις πυρκαγιές, τα αεροσκάφη των ενόπλων δυνάμεων πραγματοποίησαν περισσότερες από 380 εξόδους και έριξαν πάνω από 15,5 χιλιάδες τόνους νερού στις φλεγόμενες περιοχές», σύμφωνα με τον κ. Μιζίντσεφ, ο οποίος αναφέρθηκε και στη βοήθεια του ρωσικού στρατού για την υποστήριξη επαρχιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, πλημμυρών και αποκλεισμών από πάγους.

«Μοναδικό παράδειγμα καλά συντονισμένης διυπηρεσιακής εργασίας ήταν η έκτακτη απομάκρυνση περισσότερων από 560 πολιτών της Ρωσίας και άλλων χωρών από το Αφγανιστάν, που επλήγη από εθνικών διαστάσεων κρίση, ενώ με επιτυχία αντιμετωπίζονται τα καθήκοντα του ανθρωπιστικού καθαρισμού ναρκοπεδίων στο Λάος και στη ζώνη της σύγκρουσης του Ναγκόρνο Καραμπάχ», συμπλήρωσε.

Αποτέλεσμα των προσπαθειών του κεντρικού επιτελικού συντονισμού ήταν η επιστροφή περισσότερων από δύο εκατομμύρια Σύρων πολιτών στις οικίες τους, ενώ απομακρύνθηκαν 215 παιδιά ρωσικής καταγωγής από εμπόλεμες ζώνες και χορηγήθηκαν δωρεάν 250 χιλιάδες δόσεις μονοδοσικού εμβολίου Sputnik Light και ένα εκατομμύριο τεστ για τη διάγνωση του κορονοϊού στη συριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αρμόδιο αξιωματούχο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ρωσία: Αυξημένη ανθρωπιστική βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό μέσα στο 2021

newsbeast.gr