Σε κλοιό κακοκαιρίας και πάλι η χώρα, με καταιγίδες, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις βοριάδες, ενώ χιόνια θα πέσουν ακόμη και στην Αττική.

Την εμφάνισή τους έκαναν τα πρώτα χιόνια στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας στην Εύβοια χθες Δευτέρα (13.12) με τις ορεινές περιοχές του δήμου να ντύνονται στα λευκά. Έντοχη χιονόπτωση καταγράφηκε επίσης και στα χωριά Κερασιά και Δρυμώνα.

«Χιονίζει αυτή την ώρα στα ορεινά του Δήμου μας!! Αύριο αναμένεται μεγάλη κακοκαιρία σε όλο τον Δήμο με βροχοπτώσεις στα πεδινά καθόλη την διάρκεια της μέρας και χιονοπτώσεις στα ορεινά!! Για ακόμα μια φορά μεγάλη προσοχή», δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Ταπουρνιώτης, σύμφωνα με το evima.gr.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Τρίτη 14/12/2021, στα ανατολικά προβλέπονται τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 10 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 14 βαθμούς και μόνο την ανατολική νησιωτική χώρα θα φθάσει κατά τόπους τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός: Σε εξέλιξη το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας – Χιόνια σήμερα και στην Αττική

newsbeast.gr