Αυτή η 22χρονη νεαρή κοπέλα από τη Μόσχα είναι πυροσβέστης και διασώστρια τρίτης τάξης και έχει ήδη σώσει αρκετές ζωές.

Από την ηλικία των 13 ετών, το επάγγελμα του διασώστη της κέντρισε το ενδιαφέρον και αποφάσισε να το ακολουθήσει.Η Αναστάσια Σεμάκ, είναι μία εθελόντρια πυροσβέστης και διασώστρια τρίτης τάξης.

Το 22χρονο κορίτσι εργάζεται στην εθελοντική ομάδα έρευνας και διάσωσης SpasReserve στη Μόσχα.

Η Νάστια μπήκε στη Σχολή των Νέων Διασωστών στην ηλικία των 13 ετών.

Στα γενέθλιά της, μαζί με τον παππού της είχαν επισκεφθεί έναν γείτονα.

Η στολή του τράβηξε το ενδιαφέρον της Αναστασίας και στάθηκε αφορμή να της μιλήσει για τη νεανική ομάδα διάσωσης «SpasReserv».

«Από τον Σεπτέμβριο ξεκίνησα την εκπαίδευση, ήμουν 13 ετών τότε και μέχρι τα 18 παρακολουθούσα τα μαθήματα στη σχολή», αναφέρει η Αναστασία.

Η οικογένειά της αρχικά ήταν επιφυλακτική στην επιλογή του επαγγέλματος της κοπέλας, καθώς συνειδητοποίησε ότι το επάγγελμα που επέλεξε συνδέεται με διαρκή κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή της.

Με την πάροδο του χρόνου, η ανησυχία των δικών της ανθρώπων δε σταμάτησε, όμως η επιμονή της νεαρής διασώστριας τους ενέπνευσε σεβασμό και εμπιστοσύνη.

Το περασμένο χρόνο, η Νάστια συμμετείχε σε επτά διασώσεις ανθρώπων, ενώ παρείχε ιατρική βοήθεια σε 16 ανθρώπους που τη χρειάστηκαν.

Όπως λέει η ίδια η Αναστασία: «μία φορά την εβδομάδα, ήμουν σε βάρδια».

Έτσι κατάφερε να βγάλει 47 βάρδιες υπηρεσίας.

Κατά τη διάρκεια τεσσάρων ετών υπηρεσίας στην εθελοντική ομάδα, η κοπέλα ταυτόχρονα σπούδασε στο πανεπιστήμιο και πήρε το πτυχίο της στην θεραπεία αποκατάστασης, ενώ τώρα κάνει μεταπτυχιακό ως μηχανικός περιβάλλοντος.