Φλώρινα: Σε αυξημένη ετοιμότητα οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής.Φλώρινα: Σε αυξημένη ετοιμότητα οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και της ΠυροσβεστικήςΆμεση ήταν η κινητοποίηση των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος για την παροχή κάθε συνδρομής προς τους κατοίκους της Φλώρινας έπειτα από την σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Richter που εκδηλώθηκε χθες τη νύχτα (ώρα 23.43) 2 χλμ. δυτικά της Φλώρινας. Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη 1.30 μέσω τηλεδιάσκεψης με συμμετοχή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, του δημάρχου Φλώρινας, Βασίλη Γιαννάκη και εκπροσώπων από όλους τους συναρμόδιους φορείς (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, Ένοπλες Δυνάμεις κ.λπ.).

Στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης, καθώς είχαν σημειωθεί μικροζημιές στην περιοχή κυρίως σε παλαιά κτίσματα, ενώ τέθηκαν σε αυξημένη ετοιμότητα όλες οι ΕΜΑΚ της Επικράτειας, ώστε να συνδράμουν άμεσα σε περίπτωση ανάγκης. Επιπλέον, με εντολή του υπουργού, πραγματοποιήθηκε άμεσα διασπορά όλων των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας στην ευρύτερη περιοχή για την πραγματοποίηση ελέγχων. Παράλληλα, συνεδρίασε και το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας, ενώ ο κ. Στυλιανίδης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθώς και με τον κ. Κασαπίδη για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών τους προς αντιμετώπιση κάθε ανάγκης που μπορεί να προκύψει και την παροχή συνδρομής προς τους κατοίκους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει ήδη μεριμνήσει για την τοποθέτηση μικρού αριθμού σκηνών, καθώς και για τη συγκέντρωση προμηθειών πρώτης ανάγκης, ενώ, εφόσον χρειαστεί, θα πραγματοποιηθεί και νέα τηλεδιάσκεψη του κ. Στυλιανίδη με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.

Σημειώνεται ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί εξαιτίας της σεισμικής δόνησης.

Πηγη:indicator.gr