Λαντζόι Πύργου: Οι πυροσβέστες έσωσαν κουταβάκι που έπεσε σε γκρεμό.

Το κλάμα ενός κουταβιού που είχε πέσει σε ένα γκρεμό με βάτα και σκίντα, ευαισθητοποίησε πολίτες στο χωριό Λαντζόι στην περιοχή Αγ. Γεώργιος, που κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να μπορέσει να εντοπίσει και να ανασύρει το σκυλάκι από το γκρεμό.

Οι πυροσβέστες του Πύργου, που στο παρελθόν έχουν αποδείξει έμπρακτα τα φιλοζωικά τους αισθήματα, έσπευσαν στο σημείο και σχεδίασαν και υλοποίησαν την επιχείρηση διάσωσης.

Με επικεφαλής τον Πυρονόμο Θοδωρή Κονδύλη, έναν πυροσβέστη με εμπειρία στις αναρριχήσεις και καταβάσεις με σχοινιά, έγινε η επιχείρηση στο γκρεμό.

Χρειάστηκε να γίνει χρήση αλυσοπρίονου για να περάσει μέσα από τα βάτα και τα σκίντα, ενώ αιωρείτο με τα σχοινιά για να μπορέσει να φτάσει στο σημείο όπου βρισκόταν το κουτάβι.

Μετά από λίγη ώρα κατάφερε να πιάσει το κουτάβι και να το τοποθετήσει μέσα σε σάκο για να μεταφερθεί σε ασφάλεια στο σημείο που το περίμενε ο ιδιοκτήτης του.

Με την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης οι πολίτες που παρακολουθούσαν τις προσπάθειες των πυροσβεστών, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επευφημίες, επιβραβεύοντας τους έτσι για την προθυμία τους να βοηθήσουν το άτυχο σκυλάκι. Λαντζόι Πύργου: Οι πυροσβέστες έσωσαν κουταβάκι που έπεσε σε γκρεμό(φωτό-βίντεο)Λαντζόι Πύργου: Οι πυροσβέστες έσωσαν κουταβάκι που έπεσε σε γκρεμό(φωτό-βίντεο)Λαντζόι Πύργου: Οι πυροσβέστες έσωσαν κουταβάκι που έπεσε σε γκρεμό(φωτό-βίντεο)

Πηγη:alldaysnews.gr