Πυροσβεστική: 142 κλήσεις λόγω της κακοκαιρίας.

Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας με την Πυροσβεστική να έχει δεχθεί 142 κλήσεις από τις 6.00 σήμερα το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Αναλυτικότερα:

-Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 32 κλήσεις για κοπές δέντρων, 45 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 4 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στις περιοχές Μακρυχώρι, Συκούριο, Ομόλιο Λάρισας και Φάρσαλα.
-Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 19 κλήσεις για κοπές δέντρων και 6 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κυρίως στη Χαλκιδική και στη Βέροια.
-Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 12 κλήσεις για κοπές δέντρων, κυρίως στην περιοχή της Φλώρινας
-Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, 6 κλήσεις για κοπές δέντρων και 4 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. -Στην Περιφέρεια Ηπείρου 11 κλήσεις για κοπές δέντρων, κυρίως σε Τζουμέρκα και Ιωάννινα.
-Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, 3 κλήσεις για κοπές δέντρων, στο Καρπενήσι.

Όπως επισημαίνεται παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών και χιονοπτώσεων, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Τέλος γίνεται έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.Πυροσβεστική: 142 κλήσεις λόγω της κακοκαιρίαςΠηγη:athina984.gr