Φωτιά σε σπίτι στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Ζευγάρι μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο ΚΑΤ.

Περιαστικό φωτιάς σε σπίτι στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, σε κάθετο δρόμο επί της οδού Κάππου, εκδηλώθηκε σήμερα μετά τις 4 το μεσημέρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά προήλθε από πρόβλημα ή έκρηξη σε φιάλη υγραερίου, από την οποία τραυματίστηκε με εγκαύματα, ζευγάρι ηλικιωμένων αλλοδαπών, που μένουν χρόνια στην περιοχή.

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν δύο ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Αίγινας. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ένα ασθενοφόρο, ενώ δεύτερο παρέμεινε στην περιοχή, καθώς δεν ήταν γνωστό εάν υπήρχε και κάποιος τραυματίας ακόμη.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας επιχείρησε με τρία πυροσβεστικά οχήματα, ενώ οι άνδρες που επιχείρησαν εντός της οικίας χρησιμοποίησαν ειδικές μάσκες και οξυγόνο, καθώς η ατμόσφαιρα από τον καπνό δίπλα στο σπίτι ήταν αποπνικτική.

Όπως φαίνεται και στα πλάνα του ρεπορτάζ του Aegina Portal.gr το πάνω μέρος ενός παραθύρου φαίνεται να έχει αποκολληθεί, ενδεχομένως από την έκρηξη της φιάλης υγραερίου, που όπως λένε οι γείτονες, οι οποίοι βρήκαν στο δρόμο ανάστατοι, ήταν πολύ δυνατή.

Στο σημείο του συμβάντος πήγε ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης,ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης και όργανο από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας.

Δραματικές είναι οι πληροφορίες που κατέγραψε το ρεπορτάζ, από την προσπάθεια των πυροσβεστών, που προκειμένου να εισέλθουν στον χώρο, πέρασαν μάνικα από την πίσω πλευρά του σπιτιού,ψάχνοντας με φακούς μέσα στην κάπνα για τυχόν άλλο άτομο, που ίσως βρισκόταν τραυματισμένο στο χώρο. Ευτυχώς δεν υπήρχε κανένας.

Οι δύο τραυματίες διεκομίσθησαν στον Πειραιά με ιπτάμενο στις 17:30 και μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή επιχείρηση έλαβε χώρα σε μία πολύ δύσκολη περιοχή, εξαιτίας της στενότητας του χώρου και των δρόμων και των πολλών σταθμευμένων οχημάτων στις διαδρομές, που χρησιμοποιήθηκαν από τα οχήματα ασφαλείας για να φτάσουν και να παραμείνουν εκεί. Ένα από τα οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου παρέμεινε αρκετά μακριά, σταθμευμένο στην συμβολή των οδών Κάππου και Παλαιάς Χώρας, ενώνοντας πολλά μέτρα μάνικας, ενώ πιο πίσω έμεινε για αρκετή ώρα το δεύτερο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας για κάθε ενδεχόμενο.

Φωτιά σε σπίτι στην Αίγινα - Ζευγάρι μεταφέρθηκε με εγκαύματα

Φωτιά σε σπίτι στην Αίγινα - Ζευγάρι μεταφέρθηκε με εγκαύματα

Φωτιά σε σπίτι στην Αίγινα - Ζευγάρι μεταφέρθηκε με εγκαύματα