Ελικόπτερο απεγκλώβισε κατοίκους χωριού στην Κοζάνη που είχαν εγκλωβιστεί στα χιόνια

17/01/2022
by
Ελικόπτερο απεγκλώβισε κατοίκους χωριού στην Κοζάνη που είχαν εγκλωβιστεί στα χιόνια

Στο χωριό Καταφύγι Βελβεντού βρισκόντουσαν εγκλωβισμένοι από τα χιόνια εδώ και 8 ημέρες, 4 κάτοικοι. Τα βράδια το ψύχος θέριευε ενώ σιγά σιγά τους τελείωνες και οι όποιες τροφές είχαν.

Οι κάτοικοι κατάφεραν να επικοινωνήσουν με την Πολιτική Προστασία και αμέσως κινητοποιήθηκε η αεροπορία στρατού η οποία έστειλε ένα ελικόπτερο για να προσεγγίσει και να παραλάβει τους ανθρώπους.

Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και ήδη έχει γίνει η διακομιδή των δυο πρώτων κατοίκων ενώ το ελικόπτερο πήγε σε βάση καυσίμων να ανεφοδιαστεί και θα συνεχίσει μετά και για τους άλλους δυο, πριν πέσει το σκοτάδι.

Ταυτόχρονα σε εξέλιξη είναι και η επιχείρηση να ανοίξει ο δρόμος. Συνεργεία εκχιονισμού και υλοτόμοι κόβουν δέντρα και προσπαθούν να ανοίξουν το δρόμο αλλά αυτή η διαδικασία είναι εξαιρετικά δύσκολη και ενδεχομένως να διαρκέσει κάποια 24ωρα.

Don't Miss

Λόγια ενός πυροσβέστη

Λόγια ενός πυροσβέστη

Λόγια ενός πυροσβέστη. Θα ήθελα να ξεχάσω τα 3-4 πρόβατα
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αγία Μαρίνα Αττικής

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αγία Μαρίνα Αττικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή στην