Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις δύο το μεσημέρι, όταν άρχισαν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από διαμέρισμα στο δεύτερο όροφο, όπου βρισκόταν μόνη ηλικιωμένη γυναίκα. Αμέσως οι ένοικοι του διπλανού διαμερίσματος έσπευσαν και έβγαλαν τη γιαγιά έξω απ’ το φλεγόμενο διαμέρισμα, ενώ όλοι οι ένοικοι των υπολοίπων διαμερισμάτων όλων των ορόφων, πρόλαβαν και βγήκαν πριν ο πυκνός καπνός καλύψει το κλιμακοστάσιο.

Η φωτιά προκάλεσε πανικό και στους περιοίκους οι οποίοι βγήκαν έντρομοι απ’ τα σπίτια τους.

Μια γυναίκα στον πρώτο όροφο πάνω απ’ την πιλοτή δεν μπόρεσε να βγει έγκαιρα καθώς ο καπνός στο κλιμακοστάσιο έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Η γυναίκα δεν κινδύνεψε καθόλου καθώς το διαμέρισμα ήταν στην άλλη πλευρά του κτιρίου και απομακρύνθηκε με σκάλα απ’ τους πυροσβέστες. Επίσης στην ίδια πλευρά του κτιρίου κι ένας ηλικιωμένος έμεινε στο μπαλκόνι του τρίτου ορόφου, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο.  Μια κι η φωτιά είχε ήδη περιοριστεί δεν χρειάστηκε να τον κατεβάσουν με σκάλα οι πυροσβέστες.

Στο σημείο έφτασε άμεσα πρώτα μικρό πυροσβεστικό της πολιτικής προστασίας του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και μετέπειτα ήρθαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα της Π.Υ. Μετά από μιάμιση ώρα η φωτιά κατασβήστηκε τελείως. Κάηκε ολοσχερώς το διαμέρισμα όπου ξεκίνησε η φωτιά, ενώ η πολυκατοικία υπέστη ζημιές στο εσωτερικό της όπου είναι μαυρισμένοι όλοι οι χώροι του κλιμακοστασίου.

Τα αίτια της φωτιάς διερευνώνται απ’ την πυροσβεστική

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Ραφήνα - Σώοι όλοι οι ένοικοι

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Ραφήνα - Σώοι όλοι οι ένοικοι