Σε αναμονή του κύματος του ψύχους που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από την ερχόμενη Παρασκευή, πολλοί αναρωτιούνται αν θα φτάσει να χιονίζει ακόμα και μέσα στο κέντρο της Αθήνας.

Η απάντηση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού είναι καταφατική. Ο ίδιος μας έδωσε ποια αναμένεται να είναι η εικόνα στο λεκανοπέδιο ειδικά το διήμερο Σάββατο 22 Ιανουαρίου και Κυριακή 23 Ιανουαρίου.

«Με βάση τα σημερινά μετεωρολογικά προγνωστικά στοιχεία φαίνεται ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο, τα χιόνια θα κατηφορίσουν και στην Αττική και εκτός από τα βόρεια προάστια θα χιονίσει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Μιλάμε για χιόνια όμως και όχι για σπουδαίες χιονοστρώσεις αν και σε ευαίσθητες επιφάνειες θα πιάσει λίγο χιόνι. Στα βόρεια και υπέρ βόρεια προάστια θα το στρώσει.

Οι ισχυροί βορειάδες θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ. Η δε θερμοκρασία θα είναι σε υποχώρηση και δεν πρόκειται να ξεπεράσει την Κυριακή και την Δευτέρα (24/01/2022) τους 3 με 4 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη τιμή, ενώ η ελάχιστη ιδιαίτερα στα Βόρεια Προάστια θα είναι 3 με 4 βαθμούς κάτω από το μηδέν».

Πότε θα πέσουν τα χιόνια στην Αττική

Όσο για το πότε θα πέσουν αυτά τα χιόνια στην Αττική ο κος Αρνιακός μας λέει: «με βάση και πάλι τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία φαίνεται ότι τα περισσότερα χιόνια στην Αττική θα πέσουν το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή. Προς το απόγευμα της Κυριακής δείχνει να έχουμε μια μικρή ανάπαυλα και θα ξαναχιονίσει λίγο μέχρι την Δευτέρα το μεσημέρι.

Από εκεί και έπειτα φαίνεται ότι ο χιονιάς εξασθενεί. Θέλω να σημειώσω πάντως πως αυτά τα στοιχεία είναι για πέντε μέρες αργότερα. Μπορεί και να μεταβληθούν και να υπάρξουν αλλαγές».

Καιρός – Τάσος Αρνιακός: Χιόνια και μέσα στο κέντρο της Αθήνας

newsbeast.gr