Μαρουσάκης: Λευκή εισβολή με πυκνό χιόνι σε Αθήνα Εύβοια Στερεά Ελλάδα – Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός

Νέες εικόνες «Μήδειας» είναι πιθανό να αντικρίσουν οι Αθηναίοι τις επόμενες μέρες, καθώς η ΕΜΥ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εκδόσει έκτακτο δελτίο καιρού που θα περιλαμβάνει τις περιοχές που θα πληγούν από τον επερχόμενο χιονιά.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, Αττική, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια αναμένεται να βρεθούν στο κέντρο του «χιονοκυκλώνα» με τα στοιχεία να δείχνουν ότι θα πέσουν μεγάλες ποσότητες πυκνού χιονιού. Μάλιστα, ήδη, πολλοί δήμοι της Αττικής είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τη ραγδαία μεταβολή του καιρού.

Στόχος της κυβέρνησης είναι αυτή τη φορά να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα και να παραμείνει ανοιχτή τη Εθνική Οδός ενώ, εφόσον, επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά μοντέλα αναμένεται να είναι κλειστά πολλά σχολεία την επόμενη βδομάδα.

Μαρουσάκης: Μεγάλη ποσότητα χιονιού και στην Αττική

Όπως τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στη συνέχεια η κακοκαιρία θα επιδεινωθεί εκ νέου καθώς αναμένεται να πάρει τη σκυτάλη το πολικό ψύχος που θα κατέβει από τη Σκανδιναβία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, μετά την Παρασκευή «έρχεται πολικό ψύχος με χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας ενώ ο υδράργυρος ενδέχεται να “φλερτάρει” και με τους -15° με -18° στη βόρεια Ελλάδα όπου αναμένουμε να ξαστερώσει με αυξημένες τις πιθανότητες ακόμη και για ολικό παγετό!!! Είχαμε αναφέρει αυτή την εξέλιξη αρκετές ημέρες πριν όταν μιλήσαμε για τον ΩΜΕΓΑ εμποδιστή και που θα έστελνε διαδοχικά κύματα ψύχους προς τη χώρα μας στο δεύτερο μισό του μήνα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ραγδαία επιδείνωση του καιρού θα διαρκέσει, από το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Πρόκειται για μία πολύ ψυχρή, πολική αέρια μάζα η οποία κατευθύνεται νοτιότερα και, την Παρασκευή, θα φτάσει στα νότια Βαλκάνια. Μέχρι και τις αρχές της άλλης εβδομάδας, λοιπόν, αναμένονται χιονοπτώσεις και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Περισσότερο χιόνι θα δουν οι περιοχές από τη Θεσσαλία και κάτω, και συγκεκριμένα Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και Πελοπόννησος, ενώ χιόνια προβλέπεται να δούμε και στην Αττική. Οι περιοχές που θα δουν περισσότερο χιόνι, εξήγησε, είναι από τη Θεσσαλία και κάτω και συγκεκριμένα είναι η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια και η Πελοπόννησος, ενώ μεγάλη ποσότητα χιονιού αναμένεται και στην Αττική.

Μαρουσάκης: Λευκή εισβολή με πυκνό χιόνι σε Αθήνα Εύβοια Στερεά Ελλάδα - Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός

Πηγη: dikaiologitika.gr