Καλλιάνος: Ο Αθηναϊκός χιονιάς της ΔΕΥΤΕΡΑΣ – ΤΡΙΤΗΣ πιθανόν να δημιουργήσει προβλήματα – Χιόνια πιθανόν μέχρι και τη θάλασσα.

Σε ανάρτηση  του στα social ο γνωστός μετεωρολόγος κ Γιάννης Καλλιάνος μας ενημερώνει για την σφοδρότητα της επερχόμενης κακοκαιρίας.

Μικροεκπλήξεις με χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα θα έχουμε στην Αττική και αύριο Σάββατο (πάνω από τα 300 μέτρα) αλλά και την Κυριακή (πάνω από τα 100-150 μέτρα κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού). Αυτό όμως που έρχεται από τη Δευτέρα το απόγευμα και στη συνέχεια είναι κάτι που δεν το ζούμε συχνά.

ΧΙΟΝΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Αν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία (κρατώ ακόμη μια μικρή επιφύλαξη), από τη Δευτέρα το απόγευμα έως και την Τρίτη το απόγευμα, οι χιονοπτώσεις που θα σημειώνονται στην Αττική θα είναι σχεδόν γενικευμένες έως τα πεδινά ή ακόμη και τα παραθαλάσσια τμήματα.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΧΙΟΝΙΑ

Οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές σε όλα τα επίπεδα της ατμόσφαιρας, η υποστήριξη σε όλες τις σχετικές με τις χιονοπτώσεις παραμέτρους πολύ ευνοϊκή, το έδαφος πολύ παγωμένο και επομένως ότι πέφτει θα είναι κατά βάση χιόνι με αποτέλεσμα να σημειώνονται και σχετικά γρήγορες χιονοστρώσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας διότι πιθανότατα θα δημιουργηθούν προβλήματα.

ΧΙΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Πυκνές χιονοπτώσεις από το πρωί της Δευτέρας θα σημειώνονται και στις περισσότερες περιοχές της Εύβοιας, ακόμη και σε παραθαλάσσια τμήματα.

ΣΤΟΥΣ -18°C ΜΕ -20°C ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σε ακραία χαμηλές τιμές θα υποχωρήσει ο υδράργυρος στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας με τον υδράργυρο το πρωί της Δευτέρας να κατρακυλά στους -18°C και το πρωί της Τρίτης ακόμη και πιθανότατα στους -20°C.

ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΡΙΤΗ

Κατά τη διάρκεια της υποτροπής που θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη, αναμένονται χιονοπτώσεις κατά διαστήματα ακόμη και μηδενικά υψόμετρα στα εξής παρακάτω διαμερίσματα :

– Ανατολική και νότια Θεσσαλία
– Κεντροανατολική Πελοπόννησος
– Σποράδες
– Βόρειοανατολικό Αιγαίο
– Κεντρική και υπόλοιπη Ανατολική Στερεά
– Τοπικά και στα Επτάνησα
– Νότια Χαλκιδική
– Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου
– Βόρειες Κυκλάδες
– Κεντρονότιες Κυκλάδες (από τα 150 μέτρα)
– Βόρεια Δωδεκάνησα (από τα 200-250 μέτρα)
– Κεντρονότια Δωδεκάνησα (από τα 350 μέτρα)
– Κρήτη (από τα 200-250 μέτρα)

ΥΓ (1) : Η παραπάνω πρόγνωση γίνεται σχεδόν 2,5 ημέρες πριν την υποτροπή του καιρού. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν εάν και εφόσον δεν υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή στα επόμενα τρεξίματα των μοντέλων. Αυτό το τονίζω διότι πάντα ο καιρός έχει τον τελευταία λόγο…

ΥΓ (2) : Οι Δήμοι, η Περιφέρεια και η Κυβέρνηση έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να ζεστάνουν τα σπίτια τους, οι άστεγοι και ασφαλώς τα αδέσποτα ζώα.

Καλλιάνος: Ο Αθηναϊκός χιονιάς της Δευτέρας – Τρίτης πιθανόν να δημιουργήσει προβλήματα - Χιόνια πιθανόν μέχρι και τη θάλασσα

Πηγη:enjoynews.gr