Άρτα: Επιχείρηση διάσωσης 46χρονου πυροσβέστη που εγκλωβίστηκε στα ορεινά

Λόγω των συνθηκών η ΕΜΑΚ δυσκολεύεται να προχωρήσει στη διάσωσή του – Από τις 9 το βράδυ δεν απαντά στο κινητό του

Σε κίνδυνο βρίσκεται η ζωή ενός 46χρονου πυροσβέστη, ο οποίος έχει εγκλωβιστεί σε δύσβατη περιοχή κοντά στο οροπέδιο της Κωστηλάτας στην ορεινή Άρτα και λόγω των συνθηκών η ΕΜΑΚ δυσκολεύεται να προχωρήσει στη διάσωσή του.

Ο πυροσβέστης που υπηρετεί στο Κλιμάκιο του Αθαμανίου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πήγε στην περιοχή το μεσημέρι και έχασε τον προσανατολισμό του, όπως ο ίδιος ενημέρωσε και ζήτησε βοήθεια από την Πυροσβεστική στην Άρτα. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης με την συνδρομή της 5ης ΕΜΑΚ.

Οι συνθήκες είναι δύσκολες και η θερμοκρασία στους -16 βαθμούς. Σε τελευταία επικοινωνία που είχε με τους συναδέλφους του, ενημέρωσε πως δεν νιώθει τα χέρια και τα πόδια του.

Από τις 9 το βράδυ δεν απαντά στο κινητό του. Για τη διάσωση του έχει ζητηθεί η συνδρομή ελικοπτέρου και από το ΓΕΑ δόθηκε η απάντηση πως στη 1 τα ξημερώματα θα υπάρχει δυνατότητα να φτάσει το Super Puma.

Στην περιοχή επιχειρεί και εθελοντική ομάδα μαζί με την ΕΜΑΚ.

Don't Miss

Βοιωτία 2013 – Η καταστροφική πυρκαγιά στη Λιβαδειά

Μεγάλες διαστάσεις είχε πάρει η πυρκαγιά (28/8/2013) κοντά στη Λιβαδειά,

Πιθανό κρούσμα κορωνοϊού Πρόκειται για σπουδαστή της Σχολής Πυροσβεστικής της Πτολεμαΐδας

Σπουδαστής στη Σχολή Πυροσβεστικής της Πτολεμαΐδας που φέρεται σύμφωνα με