Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να μείνουν μακριά και να κλείσουν τα παράθυρα – Η φωτιά ξέσπασε σε βιομηχανική περιοχή, σε εργοστάσιο ανακύκλωσης

Συναγερμός έχει σημάνει στο Νότιγχαμ, μετά από μεγάλη φωτιά σε βιομηχανική περιοχή και συγκεκριμένα σε εργοστάσιο ανακύκλωσης. Οι κάτοικοι που ζουν κοντά στο σημείο κλήθηκαν να μείνουν μακριά από την περιοχή, λόγω της υποψίας για καύση αμιάντου.

Τεράστια σύννεφα καπνού εμφανίστηκαν στον ουρανό, με αποτέλεσμα να σπεύσουν δώδεκα συνεργεία της πυροσβεστικής. Ωστόσο, μία ώρα μετά τις προσπάθειες κατάσβεσης, άτομα που βρίσκονταν κοντά υποστήριξαν ότι άκουσαν «μια μεγάλη έκρηξη».

Οι ντόπιοι κλήθηκαν να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών και να αποφύγουν την Abbeyfield Road μέχρι να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο. Πυροσβέστης που βρίσκεται στο σημείο υποστήριξε στο NottinghamshireLive ότι «μέσα υπάρχει παντού αμίαντος».

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε ότι ο καπνός φαίνεται από μακριά. «Γι’ αυτό καλούμε τους κατοίκους ή όποιον βλέπει ή μυρίζει καπνό να κλείσει τις πόρτες και τα παράθυρα. Η Abbeyfield Road είναι προς το παρόν κλειστή, γι’ αυτό να αποφεύγετε την περιοχή. Είναι πιθανόν να ασχολούμαστε με το περιστατικό για κάποιο διάστημα».