Ένας χρόνος πέρασε χωρίς τον Ανθυποπυραγό Ζαφειρόπουλο Ιωάννη.

Ένας χρόνος πέρασε χωρίς τον Ανθυποπυραγό Ζαφειρόπουλο Ιωάννη

Ωστόσο, δεν πρέπει να λησμονιούνται οι μικροί ήρωες της καθημερινότητας που με την αυτοθυσία και την αποφασιστικότητά τους έσωσαν μέσα στη χρονιά ανθρώπινες ζωές, αλλά και ζώα που βρέθηκαν στη δίνη του θανάτου. Ο αρχιπυροσβέστης, μάλιστα, Ιωάννης Ζαφειρόπουλος, έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει παιδιά που κινδύνευσαν από τις πλημμύρες στον Έβρο τον Φεβρουάριο του 2021.

Ιωάννης Ζαφειρόπουλος: Ο πυροσβέστης που πνίγηκε στην προσπάθειά του να σώσει παιδιά.

Δεν είχε προλάβει να μπει για τα καλά το 2021 και ο Εβρος τυλίχτηκε στο πένθος για τον άδικο χαμό του 46χρονου αρχιπυροσβέστηΙωάννη Ζαφειρόπουλου, που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει παιδιά. Ο άτυχος πατέρας τριών ανηλίκων παιδιών βρήκε τραγικό θάνατο όταν στην προσπάθειά του να σώσει τα παιδιά του σχολείου από τα νερά που τα είχαν εγκλωβίσει, το όχημά του δεν άντεξε την ορμή του χειμάρρου που είχε δημιουργηθεί και δυστυχώς τον παρέσυρε, με συνέπεια τον πνιγμό του. Στο όχημα επέβαιναν άλλοι δύο συνάδελφοί του, οι οποίοι κατάφεραν και βγήκαν με ασφάλεια.

Ανακοίνωση για το τραγικό συμβάν είχε εκδώσει το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος. Σε αυτή ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, το Π.Σ. 3538 της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας. O Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ετών 46, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα. Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση»

Πηγη:Reader.gr