Νοτοπούλου: «Οι εποχικοί πυροσβέστες δεν απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με το μόνιμο προσωπικό»

Τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το σώμα των εποχικών πυροσβεστών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνας Νοτοπούλου με τον Τομεάρχη Β. Ελλάδος του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π) Μανώλη Ρεντίνα.

«Οι εποχικοί πυροσβέστες, τα τελευταία χρόνια, έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία συμμετέχοντας ενεργά στην κατάσβεση πυρκαγιών αλλά και σε πλήθος φυσικών καταστροφών. Από το 2000 μάλιστα, τους έχουν ανατεθεί καθήκοντα όμοια με το μόνιμο προσωπικό.

Παρόλα αυτά και ενώ η πλειοψηφία τους διαθέτει πολλά χρόνια αποδεδειγμένης επαγγελματικής προϋπηρεσίας, δεν απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με το μόνιμο προσωπικό. (επιπλέον ώρες, εκτός έδρας, άδειες  κλπ)», δήλωσε η κ. Νοτοπούλου.

«Τα πρόσφατα γεγονότα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, πυρκαγιές σε δεκάδες μέτωπα και οι πλημμύρες που ακολούθησαν αποδεικνύουν την ανάγκη για ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος με μόνιμο προσωπικό.

Η υποστελέχωση του Π.Σ έχει ως αποτέλεσμα την ατελείωτη υπερεργασία και εξοντωτικές επιφυλακές για την πλειοψηφία του μόνιμου προσωπικού που εξαιτίας των αυξημένων αναγκών δεν μπορούν να λάβουν ούτε τις κανονικές ημέρες αδείας ή τα ρεπό τους», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε η Κ. Νοτοπούλου, οι εποχικοί πυροσβέστες μάχονται στην πρώτη γραμμή στο πλευρό του μόνιμου προσωπικού, είναι αναγκασμένοι όμως να καλύπτουν ακόμη και τα μέσα ατομικής προστασίας με δικά τους έξοδα.

Η βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, ώστε να μην υπάρχουν εργαζόμενοι δυο ταχυτήτων στην ίδια υπηρεσία αλλά και να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που έχει το πυροσβεστικό σώμα».

Νοτοπούλου: «Οι εποχικοί πυροσβέστες δεν απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με το μόνιμο προσωπικό»

Πηγή: myportal.gr