Απίστευτο! Φύτεψε 30.000.000 δέντρα και έσωσε τον τόπο του!

Θεωρείται ήρωας στην Σινώπη, καθώς μετέτρεψε σε παράδεισο έναν άγονο λόφο και μία αφιλόξενη στέπα!

Ο Χικμέτ Καγιά, ένας συνταξιούχος τεχνικός δασών από την Τουρκία, επαινείται ως η κύρια κινητήρια δύναμη πίσω από ένα εντυπωσιακό οικολογικό επίτευγμα – μετατρέποντας έναν άγονο λόφο στην πόλη της Σινώπης σε μια πράσινη όαση εκατομμυρίων δέντρων.

Κατά τη διάρκεια της 24χρονης θητείας του ως Επικεφαλής Δάσωσης στο Τμήμα Δασικών Επιχειρήσεων στην περιοχή Boyabat της Σινώπης, ο Χικμέτ Καγιά επικεντρώθηκε στη αναδάσωση και την καλλιέργεια φυτών και δέντρων, φυτεύοντας πάνω από 25 εκατομμύρια δενδρύλλια σε έναν άγονο λόφο με θέα στη Σινώπη και μετατρέποντάς τον σε μια πράσινη όαση.

Άρχισε να εργάζεται το 1978 και επικεντρώθηκε στις στέπες περιοχές του Boyabat, βασιζόμενος τόσο σε εξειδικευμένες ομάδες όσο και στην τοπική κοινότητα για να μετατρέψουν την αφιλόξενη γη σε μια πράσινη όαση τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώα. Παρόλο που αποσύρθηκε το 2002, το έργο του Χικμέτ Καγιά έζησε και σήμερα θεωρείται κάπως τοπικός ήρωας.

Ο Χικμέτ Καγιά ήρθε ξανά πρόσφατα στην επικαιρότητα, αφού προσκλήθηκε στη Σινώπη για να γιορτάσει τη σπουδαία δουλειά του. Οι φωτογραφίες του που κρατά ψηλά μια φωτογραφία πριν και μετά της περιοχής που βοήθησε να μεταμορφωθεί έγιναν πρόσφατα viral στην Τουρκία, καθώς δείχνουν πόσο μεγάλη διαφορά έχει κάνει το έργο του σε μια χώρα όπου η αποψίλωση των δασών και η ερημοποίηση είναι τεράστια ζητήματα.

«Η μετατροπή αυτών των περιοχών σε δάση ήταν η μεγαλύτερη πηγή υπερηφάνειας μου», είπε στους δημοσιογράφους.

Αν και πολλοί δεν θυμούνται πώς έμοιαζε η περιοχή που δάσωσε ο Χικμέτ Καγιά πριν από μερικές δεκαετίες, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του φυτεύτηκαν περίπου 30 εκατομμύρια δενδρύλλια. Οι εικόνες πριν και μετά που φωτογραφήθηκε πρόσφατα κρατώντας δείχνουν ακριβώς τι τεράστιο νούμερο είναι αυτό.

Απίστευτο! Φύτεψε 30.000.000 δέντρα και έσωσε τον τόπο του!

Απίστευτο! Φύτεψε 30.000.000 δέντρα και έσωσε τον τόπο του!

Απίστευτο! Φύτεψε 30.000.000 δέντρα και έσωσε τον τόπο του!