Πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών ΠΣ, με την ευλογία του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη κ.κ. Ειρηναίου Νάκου, εκπροσώπου του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν μέσω επιστολής τους ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και η Βουλευτής ΝΔ Ιωαννίνων κ. Μαρία Κεφάλα, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Βασίλειος Σπανάκης, Βουλευτής ΝΔ Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικού Τομέα Αθηνών, Τόνια Αντωνίου, Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Νοτίου Τομέα Αθηνών, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Δημόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων κ. Νικόλαος Αβραμίδης, ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του ΚΙΝΑΛ, κ. Γρ. Σκιαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πυροπροστασίας Κατασκευών, κ. Γιάννης Κοντούλης, ο Επίκουρος Καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, κ. Μιχαήλ Χάλαρης, ο τ. Υπαρχηγός ΠΣ κ. Ι. Κλεφτοσπύρος, ο εκπροσωπος της ΠΕΑΠΣ, κ. Θ. Τσούρμας, εκπρόσωποι Σωματείων κ Ενώσεων ΠΠΥ, εποχικών πυροσβεστών και πολιτικού προσωπικού του ΠΣ, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, πυροσβεστικοί υπάλληλοι, μέλη και φίλοι της ΕΠΑΥΠΣ.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης, Αντώνης Κούκουζας ευχήθηκε για μια δημιουργική χρονιά με υγεία κ ενότητα, επισημαίνοντας ότι «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα και αν οι εμπλεκόμενοι φορείς Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε διαφορετικό καράβι, αντιμετωπίζουν όλοι ωστόσο την ίδια τρικυμία».

Στο σύντομο απολογισμό σημείωσε ότι η χρονιά που προηγήθηκε ήταν μια απαιτητική χρονιά για τους πυροσβέστες με πλήθος μικρών ή μεγαλύτερων κρίσεων και καταστροφών που κλήθηκαν να διαχειριστούν. «Κρίσεις και καταστροφές που αναπόφευκτα θα έχουμε μπροστά μας και τα επόμενα χρόνια με την κλιματική κρίση σε πλήρη εξέλιξη. Το μεγάλο στοίχημα είναι τα συστήματα διαχείρισης κρίσεων να εμφανίσουν την αναγκαία ετοιμότητα και ανθεκτικότητα».

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών ΠΣ