Το αίτημα περί αναβάθμισης του Πυροσβεστικού κλιμακίου Σουφλίου σε Τμήμα, επανέλαβε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος, με αφορμή σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με την οποία, ζητούν την αναβάθμιση του κτιρίου.

Αν και το κτίριο ανήκει στην δικαιοδοσία του Δήμου, αν και οι συνθήκες διαβίωσης δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως παραδέχθηκε ο κ. Καλακίκος, εντούτοις δεν υπάρχει η δυνατότητα εκπόνησης μελέτης από την πλευρά της υπηρεσίας.

Η Π.Υ. έχει τις συγκεκριμένες μελέτες, που απαιτούνται, ώστε να δημιουργηθούν νέες υποδομές και μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους ανθρώπους, που στεγάζονται σ’ αυτό και που ομολογουμένως προσφέρουν τόσα πολλά, ιδιαίτερα την θερινή περίοδο, που ο αριθμός των συμβάντων είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Είναι στις προθέσεις μας και το διεκδικούμε η αναβάθμιση του Κλιμακίου αφού έχουμε την μεγαλύτερη σε έκταση δασώδη περιοχή Λευκίμμη -Δαδιά), που απαιτεί ιδιαίτερη ασφάλεια φροντίδα και σωστή επάνδρωση.

Στις προσπάθειες ανάδειξης της περιοχής εντάσσεται και η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού κλιμακίου, αλλά και η διεκδίκηση ανάλογων χρηματικών ποσών για την πυροπροστασία της» επισήμανε ο δήμαρχος Σουφλίου.

Πηγή ErtNews