ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π – Συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αλέξιος Ράπανος.

Παραθέτουμε ανακοίνωση της ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π

Συνάντηση με τον Αρχηγό μας Αντιστράτηγο Αλέξιος Ράπανος πραγματοποίησαν εχθές 11/03 ο Πρόεδρος του Σωματείου , Alexandros Karadelis με τον Γενικό μας Γραμματέα, Aggelos Tsoukalas

Μείζον θέμα της συζήτησης ήταν το εργασιακό μας μέλλον και η απορρόφησή μας από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας. Ο Αρχηγός μάς διαβεβαίωσε για το σαφές προβάδισμα στη μοριοδότηση που θα έχουν οι Εποχικοί Πυροσβέστες έναντι των πολιτών στην προκήρυξη της Ε.ΜΟ.Δ.Ε., ενώ παράλληλα μάς εξέφρασε την επιθυμία του για την αξιοποίηση όλων των Εποχικών Πυροσβεστών, αναγνωρίζοντας την αξία του θεσμού μας, καθώς και τα όσα έχουμε προσφέρει στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση μάς διευκρίνησε ότι έχει ήδη ξεκινήσει τις διεργασίες, ενώ συμφώνησε ότι η όποια απορρόφησή μας δεν θα πρέπει να έχει ηλικιακά ή άλλα εμπόδια.

Στη συζήτηση τέθηκαν ακόμα τα ζητήματα:
1. Η χορήγηση των προβλεπόμενων ΜΑΠ,
2. Η επαναπρόσληψή μας την 1η Μαΐου (και όχι 2-3 Μαΐου), έτσι ώστε να μην χάσουμε κανένα ένσημο και να δικαιούμαστε εξάμηνη επιδότηση από τον ΟΑΕΔ (και όχι 80 ημέρες που συμβαίνει σήμερα),
3. Η μείωση του αριθμού των ιατρών που καλούμαστε να επισκεφθούμε προκειμένου να επαναπροσληφθούμε
4. Η εργασία μας για 14,5ωρα αμέσως μετά την επαναρπόσληψή μας
5. Η παροχή περισσότερων ωρών και ‘’εκτός έδρας’’.

Η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαιτέρως θερμό κλίμα, με τον Αρχηγό να δηλώνει ότι πιστεύει πολύ στο έμψυχο δυναμικό που αποτελεί το Εποχικό Προσωπικό, κάτι το οποίο έχουμε κερδίσει μόνοι μας με τον επαγγελματισμό μας και για τον λόγο αυτό θα είναι στο πλευρό μας.

ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π

ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π - Συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αλέξιος Ράπανος