Μεγάλη δασική πυρκαγιά ξέσπασε στα γερμανοαυστριακά σύνορα Μάρτη μήνα!

Η πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο όχι μακριά από το κάστρο Neuschwanstein κοντά στο Füssen της Βαυαρίας. Μόνο μια βουνοκορφή χωρίζει τη πυρκαγιά στην Αυστρία από το κάστρο στη γερμανική πλευρά.

Οι πρώτες δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν στην Γερμανία λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς την Κυριακή, οι φλόγες φούντωσαν κοντά στο κάστρο Neuschwanstein στη Βαυαρία. Το Σάββατο, υπήρξε επίσης πυρκαγιά στη Σαξονία όπου κάηκαν αρκετές εκατοντάδες μέτρα δάσους και λιβαδιών. Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει σε δασική περιοχή στο Neukirchen κοντά στο Chemnitz της Σαξονίας.

Σχεδόν ολόκληρο το ανατολικό τμήμα της Γερμανίας βρίσκεται σήμερα στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου δασικών πυρκαγιών 4, ενώ σε περιφερειακό επίπεδο έχει φτάσει ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου 5.

Η αιτία του υψηλού κινδύνου δασικών πυρκαγιών είναι η φετινή επίμονη ξηρασία, η χειρότερη των τελευταίων ετών. Η έλλειψη ανοιξιάτικων βροχών οδηγεί γρήγορα σε ανεπαρκή υγρασία στα δασικά εδάφη. Και σχεδόν παντού στη Γερμανία δεν έχει πέσει ούτε μια σταγόνα βροχής από τις αρχές Μαρτίου.

Επιπλέον, ο ξηρός ανατολικός άνεμος που πνέει εδώ και μέρες εντείνει την ξήρανση των ανώτερων εδαφικών στρωμάτων.

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στα σύνορα Γερμανίας - Αυστρίας