Καιρός – Αρναούτογλου: Περισσότερο το κρύο στην Ελλάδα από τη Νορβηγία τις επόμενες ημέρες.

Αγριεύει πάλι ο καιρός από σήμερα (17.03.2022) με τσουχτερό κρύο, βροχές και χιόνια. «Πιο κρύα η Ελλάδα από τη… Νορβηγία», αναφέρει, χαρακτηριστικά, ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.

Υπεύθυνες για τη νέα χειμωνιάτικη μεταβολή στον καιρό είναι ψυχρές αέριες μάζες. Ενδεικτικά η υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κάνει λόγο για απότομη αλλαγή από σήμερα (17.03.2022), με βροχοπτώσεις και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές χιονοπτώσεις.

Τα φαινόμενα αυτά θα συνεχιστούν και την Παρασκευή (18.03.2022), με χιονόνερο ή χιόνι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, με την πτώση της θερμοκρασίας να γίνεται αισθητή. Μάλιστα, το Σάββατο (19.03.2022) ο υδράργυρος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 10 με 11 βαθμούς Κελσίου, ακόμη και στις νησιωτικές περιοχές.

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Πότε επιστρέφουν τα χιόνια – Πιο κρύα η Ελλάδα από τη… Νορβηγία

Με καλό καιρό θα ξεκινήσει σήμερα (17.03.2022) η μέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου. Ωστόσο, όπως εκτίμησε, το σκηνικό θα αρχίζει να αλλάζει σταδιακά, από το μεσημέρι και μετά.

Από τα βορειοανατολικά προς τα νότια νοτιοδυτικά θα αρχίσει να αλλάζει και πάλι το σκηνικό, με εμφάνιση ψυχρότερων αέριων μαζών και ενίσχυση των βοριάδων.

Από τη Θράκη και μέχρι αργά το βράδυ και στις υπόλοιπες ανατολικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές ο καιρός θα αρχίσει να «κλείνει».

Η Αττική θα ξεκινήσει με λίγα σύννεφα – λίγο πιο πυκνά στα βόρεια -, ενώ από το μεσημέρι και από τα ανατολικά βορειοανατολικά θα αρχίσει να συννεφιάζει, με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει στις βορειότερες πιο ορεινές περιοχές και στις πιο βορειοδυτικές αργότερα.

Από αργά το βράδυ τα σύννεφα θα γίνουν πολύ λιγότερα σε ολόκληρη την Αττική. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 6 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αρχικά παροδικά αυξημένες συννεφιές, όπως και στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία. Προς το μεσημέρι και αργότερα οι συννεφιές θα πυκνώσουν και θα ξεκινήσουν κάποιες τοπικές βροχές, κυρίως στις ορεινές και στις ανατολικές αρχικά περιοχές της περιφέρειας.

Προς το βράδυ προβλέπονται περισσότερα – όχι όμως έντονα – φαινόμενα, με ασθενείς έως και μέτριας έντασης βροχοπτώσεις στα πεδινά και παραθαλάσσια και ασθενούς έως και μέτριας έντασης χιονοπτώσεις πάνω από τα 600 με 700 μέτρα.

Οι άνεμοι ανατολικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 5 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Από την Παρασκευή (18.03.2022) θα επικρατήσει τσουχτερό κρύο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τη θερμοκρασία να υποχωρεί. Ο υδράργυρος θα διατηρηθεί χαμηλά και το Σαββατοκύριακο (19 – 20.03.2022), λόγω της έλευσης των ψυχρών βοριάδων.

Η Αττική, με τη σειρά της, θα αρχίσει να επηρεάζεται από τη Δευτέρα (21.03.2022), επειδή οι χιονοπτώσεις θα κατηφορίσουν νοτιότερα. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να χιονίσει σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου λέει πως τη Δευτέρα (21.03.2022) το κρύο στην Ελλάδα, θα είναι εντονότερο σε σχέση ακόμη και με χώρες της Σκανδιναβίας, όπως η Σουηδία και η Νορβηγία!

Δείτε το βίντεο: