Μια τεράστια πυρκαγιά στο κέντρο διανομής Walmart βορειοδυτικά της Ινδιανάπολης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Πλέινφιλντ δημοσίευσε φωτογραφίες από τη φωτιά στη σελίδα της στο Facebook γύρω στη 1:30 μ.μ. δείχνοντας ολόκληρη τη στέγη τυλιγμένη στη φωτιά.

Το CBS 4 στην Ινδιανάπολη ανέφερε ότι ο καπνός ήταν τόσο πυκνός που συλλαμβανόταν από το ραντάρ καιρού.

Σχεδόν 200 πυροσβέστες ανταποκρίνονται στο σημείο, με τους αξιωματούχους να καλούν όσους ζουν κοντά στο λοφίο καπνού να καταφύγουν και να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να μην αγγίζουν κανένα από τα συντρίμμια που πέφτουν βροχή στη δυτική πλευρά της πόλης, ανέφερε το CBS 4.

Οι αξιωματούχοι της πυροσβεστικής επιβεβαίωσαν ότι η φωτιά βρίσκεται σε μια αποθήκη Walmart 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών που βρίσκεται στο 9590 AllPoints Parkway κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ινδιανάπολης.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της πυροσβεστικής του Πλέινφιλντ, Μπρεντ Άντερσον, η φωτιά ξεκίνησε μέσα στην αποθήκη στον τρίτο όροφο λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης, ανέφερε ο σταθμός.

Ο Άντερσον είπε ότι οι πυροσβέστες πάλεψαν με τη φωτιά μέσα στην αποθήκη για μισή ώρα προτού αναγκαστούν να υποχωρήσουν και να τραβήξουν τα πληρώματα από το κτίριο και να στραφούν σε αμυντική επιχείρηση, ανέφερε το CBS 4. Για λίγα λεπτά, δύο πυροσβέστες αγνοούνταν κατά τη διάρκεια της υποχώρησης που οδήγησε σε «λίγα τεταμένα λεπτά», είπε.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχουν τραυματισμοί από τη φωτιά. Περίπου 1.000 υπάλληλοι της Walmart βρίσκονταν μέσα στην αποθήκη την ώρα της πυρκαγιάς, σύμφωνα με το CBS 4.

Οι εργαζόμενοι μεταφέρονται με σχολικά λεωφορεία του Πλέινφιλντ σε ένα χώρο επανένωσης, δήλωσαν αξιωματούχοι. Αξιωματούχοι είπαν ότι πολλοί υπάλληλοι έπρεπε να αφήσουν τα τηλέφωνά τους κατά τη διάρκεια της εκκένωσης και δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με την οικογένειά τους, ανέφερε το CBS 4.

Η επιχείρηση αναμένεται να συνεχιστεί για τουλάχιστον τα επόμενα 24ωρα καθώς τα συνεργεία περιμένουν να κρυώσει η φωτιά.

Ο Άντερσον είπε ότι μπορεί να περάσουν μέρες ή εβδομάδες μέχρι να μάθουν οι πυροσβέστες από τι ξεκίνησε η φωτιά, σύμφωνα με το CBS 4.

Το αεροδρόμιο της Ινδιανάπολης είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν επιπτώσεις στις λειτουργίες του αεροδρομίου λόγω της πυρκαγιάς, ωστόσο, συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση.

Τεράστια πυρκαγιά σε αποθήκη της Walmart στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ