Με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής στην Πρέβεζα.

Στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, πραγματοποιήθηκε σήμερα άσκηση ετοιμότητας.

Η άσκηση έγινε στην Μαρίνα Πρέβεζας και το σενάριο προέβλεπε  εκδήλωση πυρκαγιάς στον χώρο του πρατηρίου υγρών καυσίμων ανεφοδιασμού τουριστικών σκαφών που απειλεί άμεσα το βυτιοφόρο όχημα που τροφοδοτούσε τις δεξαμενές του πρατηρίου.

Ο οδηγός του βυτιοφόρου στην προσπάθειά του για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, λόγω εισπνοής καπνών έχει χάσει τις αισθήσεις του, έχει υποστεί εγκαύματα και απαιτείται επειγόντως η μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Οι χειριστές των τουριστικών σκαφών, μόλις αντιλαμβάνονται την εκδήλωση της πυρκαγιάς, με κατάλληλους χειρισμούς, απομακρύνουν τα τουριστικά σκάφη που έχουν ελλιμενιστεί κοντά στο σημείο.

Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιείται το ΕΚΑΒ ο ΔΕΔΔΗΕ Πρέβεζας.

Στο τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν τρία οχήματα της Π.Υ. με οκτώ άντρες.

Η πυροσβεστική έξοδος μετά από συντονισμένες ενέργειες, υπό τις οδηγίες του επικεφαλής, προβαίνει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ ταυτόχρονα εντοπίζεται το τραυματισμένο άτομο το οποίο και διασώζεται.

Την άσκηση επέβλεπαν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ν. Πρέβεζας, Αθανάσιος Μικρούλης, ο Διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας Γεώργιος Γκούμας και αξιωματικοί της Πυροσβεστικής.

prevezanews.gr